Ordonanţa mutilării Codului Penal, scrisă de Alina Bica [surse]

Implicată în dosare răsunătoare cu prejudicii de zeci de milioane de euro, Alina Bica ar fi autoarea draftului "faimoasei" OUG 13 care modifică legislaţia penală a ţării în materie de infracţiuni.
Alina Bica
Alina Bica (gov.ro)

Draftul Ordonanţei de Urgenţă pentru mutilarea Codului Penal în favoarea corupţilor - ordonanţă ce a scos în stradă sute de mii de români indignaţi - a fost scris de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, condamnată în primă instanţă în două dosare de corupţie, au declarat pentru Hotnews.ro surse apropiate situaţiei. Draftul a fost ulterior însuşit de ministrul Florin Iordache, care a mai făcut câteva modificări.

Reamintim că Alina Bica are deja două condamnări în primă instanţă, una la 4 ani de închisoare, alta la 3 ani şi jumătate. Fosta şefă a DIICOT a participat şi la redactarea noului Cod Penal.

Conform HotNews, Bica nu este singurul personaj cu probleme penale majore, cu influenţă asupra acţiunilor PSD şi ale guvernului PSD - ALDE. Astfel publicaţia citată a scris ieri că proiectul de buget a fost influenţat decisiv de fostul ministru "colecţionar de tablouri", Darius Vâlcov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne