Ordonanţa mutilării Codului Penal, scrisă de Alina Bica [surse]

Implicată în dosare răsunătoare cu prejudicii de zeci de milioane de euro, Alina Bica ar fi autoarea draftului "faimoasei" OUG 13 care modifică legislaţia penală a ţării în materie de infracţiuni.
Alina Bica
Alina Bica (gov.ro)

Draftul Ordonanţei de Urgenţă pentru mutilarea Codului Penal în favoarea corupţilor - ordonanţă ce a scos în stradă sute de mii de români indignaţi - a fost scris de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, condamnată în primă instanţă în două dosare de corupţie, au declarat pentru Hotnews.ro surse apropiate situaţiei. Draftul a fost ulterior însuşit de ministrul Florin Iordache, care a mai făcut câteva modificări.

Reamintim că Alina Bica are deja două condamnări în primă instanţă, una la 4 ani de închisoare, alta la 3 ani şi jumătate. Fosta şefă a DIICOT a participat şi la redactarea noului Cod Penal.

Conform HotNews, Bica nu este singurul personaj cu probleme penale majore, cu influenţă asupra acţiunilor PSD şi ale guvernului PSD - ALDE. Astfel publicaţia citată a scris ieri că proiectul de buget a fost influenţat decisiv de fostul ministru "colecţionar de tablouri", Darius Vâlcov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne