Orban pune tunul pe Tudose: Unde să îşi ţină românii banii, Terente? Sub saltea, la ciorap, în borcan?

După ce a acuzat sistemul bancar că este mai rău decât Terente, premierul Mihai Tudose a ajuns să fie la rândul său comparat cu celebrul tâlhar al anilor 1920 de şeful liberalilor Ludovic Orban, care s-a declarat indignat de atitudinea pesedistului.
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
02.09.2017

Prin atacurile la adresa băncilor, premierul Mihai Tudose dă dovadă de un comportament "inacceptabil" pentru un om care se află în fruntea Guvernului unei ţări europene în mileniul al treilea, a acuzat vineri, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, preşedintele liberalilor Ludovic Orban.

"În toate ţările civilizate băncile reprezintă inima economiei capitaliste, a economiei libere de piaţă. Băncile sunt izvor de capital, sunt locurile unde oamenii îşi depun banii pentru a-i ţine în siguranţă şi pentru a obţine venituri suplimentare de pe urma depozitelor pe care le depun. Este inacceptabil pentru un premier al unei ţări europene în mileniul al treilea să le spună cetăţenilor să nu îşi depună banii în bănci. În toată lumea asta s-a ajuns în ţările civilizate ca din rulajul total peste 90% să se facă prin bănci. Circulaţia banilor prin bănci este în general un instrument care ajută statul şi care practic luptă împotriva evaziunii fiscale", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Preşedintele PNL s-a arătat profund nemulţumit atitudinea premierului Mihai Tudose, care a comparat recent sistemul bancar cu Terente, cunoscut bandit şi tâlhar al anilor 1920.

"Unde să îşi ţină românii banii, Terente? Să îi ţină sub saltea, la ciorap, sau în borcan, înveliţi în elastic? În lumea civilizată banii nu mai circulă cash. În lumea civilizată oamenii apelează la bănci. În lumea civilizată băncile sunt acelea care finanţează economia. Ce s-ar face Guvernul condus de dumneavoastră dacă nu ar avea băncile? Pentru că dumneavoastră v-aţi împrumutat cu peste 18 miliarde exact de la aceste bănci pe care le atacaţi sistematic. Ce vreţi să faceţi cu aceste atacuri absolut imbecile împotriva sistemului bancar? Vreţi să creaţi o criză politică în România? Vreţi să determinaţi retrageri masive de la bănci, astfel încât să se creeze o criză economică artificială, pornită numai din tembelismul unui om care a ajuns premier fără să aibă abecedarul economic la bază?", a întrebat retoric Orban.

Liderul PNL a subliniat că partidul pe care îl reprezintă respinge "categoric" acest comportament "inacceptabil" pentru un om care se află în fruntea unui Guvern al unei ţări europene în mileniul al treilea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor