Orban: "Orice partid care nu votează învestirea Guvernului menţine PSD la putere"

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Învestirea noului guvern este o „necesitate absolută” iar orice formaţiune politică ce nu va vota învestirea Guvernului menţine la putere PSD-ul şi pe Viorica Dăncilă, a susţinut luni premierul desemnat, Ludovic Orban.

"Orice formaţiune politică ce nu votează învestirea Guvernului pe care îl voi prezenta Parlamentului, de fapt, menţine PSD la putere şi pe Viorica Dăncilă la Palatul Victoria şi în loc să susţină un Guvern legitim, un Guvern competent, un Guvern care vine cu măsuri fundamentale pentru România, nu face altceva decât să asigure perpetuarea total nelegitimă, la putere, a unui Guvern al PSD, eşuat, demis, care nu mai are niciun fel de legitimitate de a exercita puterea în România. Mă îndoiesc că partenerii noştri, care au contribuit la demiterea Guvernului Dăncilă, ar putea în vreun fel să menţină şi să participe la decizia de perpetuare la putere a Guvernului Dăncilă", a declarat luni Ludovic Orban.

Totodată, în condiţiile în care liderul USR, Dan Barna, a declarat că susţine Guvernul Orban doar dacă se conturează o majoritate care să adopte luni sau marţi iniţiativa „Fără penali”, legea vizând alegerea primarilor în două tururi şi abrogarea recursului compensatoriu, Orban a precizat că PNL susţine aceste proiecte dar că nu depinde doar de liberali adoptarea lor.

„Nu poate să i se ceară PNL ce nu poate da PNL. Noi putem să susţinem proiecte legislative, dar nu poţi să spui că nu învesteşti guvernul pentru că PSD sau altă formaţiune nu votează. Eu aşa ceva n-am mai întâlnit”, a adăugat Orban.