Orban: Modificările în Codurile Penale, expresia nesimţirii şi disperării lui Dragnea şi Tăriceanu

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Preşedintele PNL Ludovic Orban a reiterat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Botoşani, că PNL va ataca la Curtea Constituţională modificările la Codurile Penale şi a aruncat cuvinte grele la adresa coaliţiei PSD-ALDE.

„Vom ataca la CCR modificările la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală. Considerăm inadmisibil ceea ce a făcut majoritatea parlamentară PSD-ALDE şi tragem din nou un semnal de alarmă, că nicio modificare la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală nu ar fi trecut fără complicitatea UDMR şi a celor 8 reprezentanţi PSD, care reprezintă minorităţile naţionale, care au devenit complici la săvârşirea de infracţiune prin votul pe care l-au acordat ieri”, a afirmat Orban.

Liderul PNL a acuzat că modificările la Codurile penale sunt făcute special pentru liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Tăriceanu.

„Readuc aminte că nesimţirea şi disperarea celor doi lideri ai coaliţiei majoritare, Dragnea şi Tăriceanu, s-a manifestat prin adoptarea unor modificări la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală, care sunt făcute special pentru ei, pentru Liviu Dragnea şi pentru Tăriceanu. Se ştie foarte clar că Liviu Dragnea este subiectul unui al doilea proces după condamnarea din dosarul referendumului, a fost condamnat de instanţa de fond într-un alt dosar, urmând ca pe 20 mai instanţa de apel să dea verdictul definitiv. De asemenea, se ştie că de 6 luni, majoritatea PSD-ALDE blochează votul în Senat la cererea de urmărire penală formulată de DNA prin Procurorul General, contra Preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu. Modificările Codului Penal şi modificările Codului de Procedură Penală sunt făcute special pentru a încerca să-i scape de pedeapsă pe aceşti doi cetăţeni, care folosesc puterea politică care le-a fost acordată prin votul cetăţenilor în decembrie 2016, nu pentru a îmbunătăţi viaţa românilor, ci pentru a-şi rezolva problemele penale personale”, a precizat liderul PNL.

Ludovic Orban a precizat că, în ultimii doi ani şi jumătate, majoritatea guvernamentală a fost „obsedată să modifice Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, evident, cu acelaşi scop, să-i scape de condamnare pe potentaţii care au comis infracţiuni şi care încearcă să folosească puterea politică pentru modificarea Codului Penal”.

„La ultima modificare a Codului Penal, PNL alături de Preşedintele României au atacat la CCR modificările şi din 48 de modificări atacate, 34 au fost declarate neconstituţionale. În ceea ce priveşte Codul de Procedură Penală, din 96 de modificări, care au fost atacate la CCR, 64 au fost declarate neconstituţionale, cam acesta este felul în care legiferează actuala putere sub controlul direct al lui Dragnea prin intermediul lui Nicolicea, Florin Iordache, Şerban Nicolae habar nu au de Constituţie, calcă în picioare Constituţia României, toate Tratatele la care este parte România, în special Tratatul Uniunii Europene. De asemenea, toate reglementările internaţionale şi reglementările la nivel european”, a menţionat Orban.

În final, preşedintele PNL a opinat că „aceste modificări la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală nu pot să intre în vigoare, mai ales în contextul în care ele sunt date special, cu dedicaţie pentru cei doi care conduc coaliţia guvernamentală, Dragnea şi Tăriceanu, modificările având un impact direct asupra procedurilor penale în care sunt implicaţi cei doi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne