Orban: Ministrul Finanţelor sau premierul să prezinte în Parlament execuţia bugetară dezastruoasă

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ministrul de Finanţe sau premierul trebuie să vină în faţa Parlamentului în sesiunea extraordinară pentru a prezenta execuţia bugetară "dezastruoasă" pe primele şase luni ale anului, a solicitat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Avem propriile noastre solicitări legate de sesiunea parlamentară extraordinară, principala fiind aceea de a convoca ministrul Finanţelor sau premierul, care din ei doreşte, să prezinte execuţia bugetară dezastruoasă pe primele şase luni ale anului şi ce plan are Guvernul şi ministrul Finanţelor pentru a reuşi susţinerea cheltuielilor publice care au fost realizate prin creşterile de salarii în sectorul public şi prin alte categorii de măsuri populiste", a precizat Orban, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, liderul PNL susţine că motivul real pentru care Guvernul nu a adoptat ordonanţa de urgenţă privind vaccinarea obligatorie e legat de lipsa fondurilor.

"Aţi remarcat că Guvernul nu a adoptat ordonanţa de urgenţă privind vaccinarea obligatorie. Motivul real pentru care nu a fost adoptat acest act normativ este incapacitatea Guvernului de a asigura toate vaccinurile necesare pentru a putea realiza vaccinarea tuturor categoriilor de persoane care pot beneficia de programele de vaccinare. La ora actuală, Guvernul nu mai are bani pentru sănătate şi nu are capacitatea de a asigura vaccinarea obligatorie", a precizat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne