Orban: În următorii 7 ani, România va putea utiliza resurse financiare cum n-a mai avut niciodată

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Screenshot)

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, faptul că, în următorii şapte ani, România va putea utiliza fonduri europene cum nu a mai avut niciodată până acum. Totuşi, Orban a subliniat necesitatea ca ţara noastră să înveţe să acceseze şi să utilizeze aceste resurse financiare pentru a putea creşte competitivitatea companiilor româneşti.

“În ceea ce priveşte economia, gândiţi-vă că, în următorii şapte ani, România va avea la dispoziţie posibilitatea de a utiliza resurse financiare cum nu a mai avut niciodată în istorie. Pe lângă cele 80 de miliarde din bugetul Uniunii Europene şi din facilitatea de rezilienţă şi recuperare, avem şi programul SURE, pentru care Comisia Europeană a alocat României o sumă importantă de 4,99 miliarde. Avem o serie de finanţări care sunt direct de la nivel european pe care trebuie să începem să învăţăm să le accesăm, finanţări pe cercetare, finanţări pentru economie. Deci o să avem oportunităţi multiple de a avea parte de resurse care să fie un suport pentru reluarea rapidă a creşterii economice, pentru investiţii făcute atât în zona publică cât şi în zona privată”, a precizat liderul PNL.

De asemenea, Orban a afirmat că, în condiţiile în care politica europeană se bazează pe două direcţii strategice – Europa inteligentă şi Europa verde – este important ca România să se pregătească cât mai bine pentru a putea utiliza resursele europene, deoarece inovarea, cercetarea, aplicarea imediată a rezultatelor cercetării duc la creşterea competitivităţii, la utilizarea soluţiilor inovative şi viteza de punere în practică a acestor soluţii.

“Sunt lucruri fundamentale care pot să genereze dinamică economică şi care pot într-adevăr să crească competitivitatea companiilor din România”, a adăugat Ludovic Orban în timpul conferinţei “Împreună protejăm România”, organizată de grupul de presă MediaUno în parteneriat cu Institutul Naţional de Statistică, Camera de Comerţ Româno-Americană şi UGIR-1903.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne