Orban ia în vizor posibilitatea demiterii Renatei Weber: "Este avocatul PSD, al celor cu pensii speciale mari"

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la o zi după ce Avocatului Poporului a atacat la Curtea Constituţională legea privind impozitarea pensiilor speciale, că va cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea demiterii Renatei Weber.

Avocatul Poporului nu mai este demult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei şi au pus în pericol sănătatea celorlalţi prin nerespectarea regulilor. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD-ului, avocatul PSD-ului şi acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, atenţie, cei cu pensii de peste 7.000 (n.r. lei) - aici nu este vorba de toţi cei care s-au pensionat, indiferent că este vorba de militar, poliţist, jandarm. Ei de regulă au pensii de 3.500 - 4.500 cei care au lucrat în operativ, fără să fie în vârfurile de conducere ale diferitelor sisteme publice.

Deci [Renate Weber – n.r.] se arată a fi apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislaţia pensiilor, au profitat de orice portiţă şi şi-au umflat pensiile cu pompa. Asta este Renate Weber. Avocatul acestor oameni”, a susţinut Orban, la finalul unei vizite efectuate la amplasamentul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.

De asemenea, Orban a subliniat necesitatea numirii unui Avocat al Poporului care luptă pentru interesele românilor, precizând că le va cere liberalilor din Parlament să analizeze posibilitatea demiterii Renatei Weber.

Îmi pare rău că Avocatul Poporului se comportă în acest fel. Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă ca Avocat al Poporului, pentru a numi în sfârşit un Avocat al Poporului care într-adevăr să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români”, a adăugat Orban.

Remarcile premierului vin în contextul în care, joi, Renate Weber a sesizat Curtea Constituţională împotriva legii care impozitează pensiile speciale cu 85%. De altfel, oficiali ai CCR au confirmat înregistrarea obiecţiei de neconstituţionalitate formulată de Avocatul Poporului referitoare la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul Fiscal.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne