Orban: Eu vă spun cum stăm cu calculele, direct. 237 de semnatari ai moţiunii, plus încă cel puţin alţi 10 deputaţi

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Preşedintele PNL Ludovic Orban s-a declarat optimist, miercuri, la Digi24, că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va trece, chiar şi după ce deputaţii Horia Nasra şi Cornel Itu au revenit în PSD după doar o săptămână la Pro România.

"Domnii deputaţi Itu şi Nasra nu au semnat moţiunea de cenzură şi niciodată în calculele noastre nu au fost consideraţi ca posibili votanţi ai moţiunii de cenzură. Ca atare, n-am pierdut niciun vot, nu a existat niciodată în evaluările noastre ca aceşti doi parlamentari să voteze cu PSD sau să voteze moţiunea. Niciodată nu i-am luat în calcul că vor vota moţiunea. În privinţa domnului Bota, sunt informaţii pe surse, domnul Bota nu a dat o declaraţie clară că nu votează moţiunea de cenzură. Sigur, avem prevăzute discuţii în continuare cu domnul deputat şi eu îmi exprim convingerea că va rămâne consecvent pentru că nu poţi să pui o semnătură şi apoi pentru că cineva îţi promite marea cu sarea să te răzgândeşti să nu votezi moţiunea de cenzură", a declarat Orban.

Potrivit liderului PNL, toate informaţiile acestea care circulă, sunt informaţii false aruncate de PSD în mod deliberat pentru a crea o stare de incertitudine.

"Eu vă spun cum stăm cu calculele direct. Deci avem 237 de semnatari ai moţiunii, până în momentul de faţă ştim sigur că un parlamentar nu poate participa la moţiunea de cenzură din motive de sănătate care sunt foarte obiective. Sigur, că mai există dubii asupra a încă 2 parlamentari, dar în plus faţă de cei 237 de semnatari ai moţiunii, noi astăzi avem angajament de vot din partea a cel puţin alţi 10 deputaţi. Şi chiar dacă am pierde 3-4-5 voturi dintre semnatari, deşi nu cred, voturile care vor veni în plus, nu numai că vor compensa pierderea respectivă, ci vor asigura, vor garanta succesul moţiunii", a precizat Orban.