Orban, despre obiceiul de a purta masca: Omul nu s-a născut cu cravată la gât, dar ne-am obişnuit să o purtăm

Ludovic Orban - gov.ro
Ludovic Orban - gov.ro (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că până la găsirea unui vaccin aplicabil şi a unui tratament împotriva noului coronaviurs, ceea ce oamenii pot face este să se protejeze pe ei şi pe cei din jur, obişnuindu-se cu purtarea măştii, cu spălatul mai des pe mâini sau cu renunţarea la gesturile de afecţiune faţă de cei apropiaţi. Şeful Executivului a argumentat că sunt lucruri cu care oamenii se pot obişnui aşa cum au făcut-o şi în alte situaţii.

„Eu cred că, până se va descoperi un vaccin şi un tratament, singura reacţie normală a oamenilor este să înveţe cum să se protejeze de virus. Cu cât mai mulţi oameni sunt corecţi şi se protejează de virus, cu atât viaţa va fi mai normală şi cu atât economia va fi mai puţin afectată. Nu cred că noi restricţii trebuie impuse, dimpotrivă, trebuie o permanentă acţiune de dialog, de informare, de educare, astfel încât oamenii să înţeleagă că ei sunt cei care trebuie să se protejeze şi mai ales să îi protejeze şi pe cei din jur. M-aş bucura să se găsească cât mai repede un vaccin, dar până se va găsi unul aplicabil, dacă vrem să reluăm o viaţă normală va trebui să suportăm mici chestii cum e masca, să ne dezinfectăm, să ne spălăm pe mâini mai des, să renunţam la gesturile de prietenie şi afecţiune pe care le facem de obicei faţă de cei apropiaţi, lucruri relativ simple”, a declarat liderul de la Palatul Victoria.

În ce priveşte obiceiul de a purta masca, Ludovic Orban a declarat că este o chestiune de adaptabilitate.

„Cred că omul nu s-a născut cu cravata la gât, de exemplu. Cu toate acestea, ne-am obişnuit cu cravata la gât. Omul nu s-a născut încălţat, cu toate acestea mă uit şi acum pe gazon la pantoful cu toc cui şi cu toate astea omul s-a obişnuit cu astfel de lucruri şi cred că adaptabilitatea noastră este cea care trebuie să genereze resortul de evoluţie şi de mişcare într-o direcţie care mi se pare firească şi normală”, a afirmat premierul.