Orban: Cine a fost testat de Firea să voteze cu ea. Cine nu a fost testat de Firea să voteze cu Nicuşor Dan

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a declarat, la Realitatea Plus, că Guvernul PNL e ţinta unor “aberaţii fără margini” în timpul crizei generate de Covid şi i-a dat o replică acidă primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

“Am fost atacaţi cu o mulţime de idei năstruşnice, ca să nu le caracterizez în alt fel. O perioadă ni s-a zis că facem prea puţine teste şi doamna Firea, dacă vă aduceţi aminte, a promis că testează tot poporul la scara blocului. Cine a fost testat de Firea să voteze cu Firea, cine nu a fost testat de Firea să voteze cu Nicuşor Dan, atâta zic eu, în urma acestei, cum să spun, expoziţii de demagogie deşănţată. Ne-au acuzat că nu testăm, ca să folosim teste rapide. Nişte aberaţii fără margini”, a precizat Orban.

În plus, liderul liberal a reproşat faptul că Guvernul este acuzat că manipulează cifrele privind infecţiile cu Covid, “că dăm cifre mai mari, că facem prea multe teste”.

“Păi cum facem prea multe teste? Nu ziceau că facem prea puţine? Este adevărat, noi am pornit de la o capacitate de testare, la începutul epidemiei, de 400-500 de teste şi astăzi avem capacitate instalată de 17.000 de teste şi am ajuns să facem 11.800 - 12.000 de teste în zilele normale. Asta e manipulare, că facem teste? Două săptămâni au spus că nu votează starea de alertă, că nu mai e necesară. I-am lăsat în pace, am prelungit starea şi le-am trimis o scrisoare la Parlament care i-a inflamat. Au spus că nu votează starea de alertă şi n-au votat că nu a mai trebuit să voteze”, a adăugat Orban.

De asemenea, premierul a subliniat că România s-a confruntat cu pericole majore în această epidemie, situaţia fiind alimentată de stocuri strategice zero, lipsa de pregătire şi o infrastructură de sănătate cu mari probleme.

“Un număr restrâns de personal. Aplicaţia cardului de sănătate, la pământ. A trebuit să facem nişte eforturi supraomeneşti, cu care nu s-au confruntat alte ţări. Plus că România e singura ţară care are 4 milioane de locuitori în străinătate şi care mulţi s-au întors”, a mai explicat Orban.