Orban, către români: Nu vă lăsaţi păcăliţi de mesajele perverse transmise de infractorii lui Dragnea

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a avertizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE încearcă să îi împiedice pe români să vină la vot la referendumul pe justiţie demarat de şeful statului.

„Atât Tăriceanu cât şi Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, cât şi Şerban Nicolae, cât şi alţi lideri, îndeamnă românii să nu voteze la referendum. Au încercat să introducă în OUG prevederi care să împiedice românii să îşi exercite dreptul de vot la referendum. Au încercat să mărească numărul de cetăţeni români aflaţi pe listele electorale permanente pentru a mări numărul de votanţi necesari pentru atingerea pragului la referendum. Sigur că nu au reuşit până acum, dar atragem atenţia cetăţenilor români că este fundamental să vină la vot, este fundamental să voteze atât în alegerile pentru Parlamentul European, cât şi la referendum”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a subliniat importanţa referendumului în „evoluţia sănătoasă a societăţii româneşti”, întrucât dă posibilitatea românilor „să interzică prin votul lor masiv amnistia şi graţierea şi prin acest vot „DA” şi să transmită politicienilor mesajul că dacă fură vor fi pedepsiţi”.

În discursul său, Ludovic Orban i-a avertizat pe români să nu se lase „păcăliţi de infractorii din jurul lui Dragnea cu mesajele perverse pe care le transmit”.

„Românii au puterea în mâna lor, dacă îşi doresc o societate sănătoasă, condusă de oameni corecţi care respectă legea, trebuie să vină cu mic cu mare la vot şi să voteze ‘DA’ atât la prima întrebare cât şi la a doua întrebare. Dacă referendumul nu adună cvorumul necesar, există un risc major, ca oricine face politică în România să înţeleagă că este voie la furat în România. În toate cercetările noastre sociologice şi în toate discuţiile pe care le-am avut cu zecile, sutele de mii de români pe care i-am întâlnit, într-o proporţie copleşitoare, românii consideră corupţia o ameninţare la adresa bunei funcţionări a economiei şi a societăţii româneşti şi susţin clar interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie”, a afirmat şeful PNL.

În plus, Ludovic Orban a avertizat asupra faptului că „neatingerea pragului la referendum poate să furnizeze celor care ne conduc astăzi şi care îşi imaginează că banul public este banul lor personal şi că România este moşia lor să comită orice fel de agresiune ulterioară împotriva justiţiei, să vină din nou cu un bombardament de OUG, precum OUG 13, OUG 7, OUG 90, OUG 92, prin care să agreseze sistemul de justiţie şi prin care să încerce să scape de pedeapsă pentru furăciunile pe care le-au făcut”.

„Nu în ultimul rând, nu întâmplător preşedintele a convocat acest referendum odată cu alegerile pentru Parlamentul European. Conflictul dintre PSD-ALDE, pe de-o parte şi Uniunea Europeană este un conflict care are o singură motivaţie, PSD şi ALDE, Dragnea şi Tăriceanu nu urmăresc decât un singur lucru, să pună mâna pe Justiţie ca să scape de pedeapsă. Ori, partenerii noştri de la nivelul Uniunii Europene nu acceptă aşa ceva iar persistenţa actualei puteri în emiterea de acte normative contrare principiilor, valorilor şi reglementărilor de la nivel european, riscă să pună România într-un pericol major de a suporta sancţiuni din partea Uniunii Europene, datorită comportamentului total antieuropean şi antidemocratic al liderilor coaliţiei majoritare”, a subliniat Orban.

În final, liderul PNL a afirmat că „noi nu vrem ca românii să sufere de pe urma prostiilor făcute de PSD şi de ALDE, noi nu vrem ca România să aibă de suferit şi să piardă, la nivel european din toate avantajele pentru care are dreptul şi pe care trebuie să le fructifice, din cauza comportamentului infracţional al liderilor actualei coaliţii majoritare”.

În acest context, Orban a reiterat importanţa unui vot ‘DA’ la referendum, afirmând că acesta „reprezintă şi un vot limpede, clar, în favoarea unei atitudini pro-europene şi mai ales în favoarea unei respectări de către România a tuturor regulilor, valorilor şi principiilor care guvernează Uniunea Europeană şi la care noi am aderat”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne