Orban arată cu degetul spre PSD: S-au depus eforturi uriaşe pentru ca PNL să nu poată face miting la Alexandria

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Liderul PNL, Ludovic Orban, anunţă, pe contul său de Facebook, că PSD a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a-i împiedica pe liberali să organizeze miting la Alexandria. Potrivit lui Orban, mitingul organizat ieri de PNL în Alexandria a avut loc într-un spaţiu privat căci anterior Primăria din localitate s-a folosit de toate tertipurile posibile pentru a-i împiedica.

"Nu mulţi ştiu, dar s-au depus eforturi uriaşe pentru a ne împiedica să ne prezentăm candidaţii în Alexandria. PNL a solicitat Primăriei Alexandria chiar de la începutul lunii aprilie autorizaţia pentru miting, spaţiul ales fiind platoul din faţa Casei de Cultură. Am fost refuzaţi, motivele invocate fiind cusute cu aţă Albă: fix în acea locaţie se organizează acţiunea “Vine iepuraşul” şi au interzis sub acest pretext orice fel de manifestaţii publice.

Apoi, ni s-a spus că nu se poate să organizăm mitingul în altă locaţie deoarece este planificată o procesiune religioasă. Au refuzat să ne pună la dispoziţie stadionul local, Sala Sporturilor şi orice alt spaţiu public pe care l-am solicitat. Ne-am adaptat continuu şi am cerut autorizaţie pentru un marş, pe care, la fel, au refuzat să ne-o acorde, fără niciun fel de motivaţie. Ca să îşi construiască un alibi le-au cerut celor de la ALDE şi PSD să depună cerere pentru miting, la mult timp după solicitarea noastră, doar pentru a folosi acele cereri ca un motiv în plus pentru a-l refuza pe al nostru.

Pentru că suntem liberali şi liberalii nu renunţă, am căutat soluţii pentru a organiza mitingul într-un spaţiu privat. Toţi cei cu care ne înţelegeam pentru a le închiria spaţiul au renunţat ulterior fiind supuşi unor presiuni uriaşe. Într-un final, cu doar 3 zile înainte de eveniment, un om de afaceri local a avut curajul de a ne ajuta, asumându-şi riscul de a fi hărţuit de satrapii locali la ordinul lui Dragnea", scrie, pe Facebook, liderul PNL.

Ludovic Orban mai susţine, în postarea sa, că presiunile au continuat şi după definitivarea locului evenimentului.

"Nici după ce am definitivat locul evenimentului nu am avut linişte. Ne-au transmis pe toate căile posibile că vor pregăti grupuri de contramanifestanţi, că vor provoca incidente, că se va lăsa cu violenţe, orice pentru a ne face să renunţăm.

Nu am renunţat şi aşa am reuşit să arătăm întregii Românii de ce se temeau atât de tare. Se temeau că oamenii vor vedea că Teleormanul nu este pesedist. Doar administraţia este pesedistă, dar oamenii nu. Sunt oameni calzi şi prietenoşi, care ne-au primit cu simpatie şi multă speranţă. Sunt oameni care s-au săturat să fie ţinuţi intenţionat în subdezvoltare, oameni care vor o şansă corectă pentru o viaţă mai bună.

Ieri, la Alexandria, am spulberat mitul Româniilor multiple şi a populaţiei împărţite între pesedişti şi nepesedisti. Vizita liderilor PSD în judeţul Iaşi a arătat acelaşi lucru, că în locuri pe care le consideră feudele lor, oamenii îi huiduie pentru că oamenii văd, gândesc şi simt. România este una singură, doar tipul de administraţie diferă, iar populaţia vrea peste tot aceleaşi lucruri, o viaţă mai bună, dezvoltare şi prosperitate", concluzionează Orban.