Oracle, cea mai mare companie de software din România, în colimatorul DNA. Percheziţii la sediul din Pipera

.
. (Screenshot)

Oracle, cea mai mare companie de software din România, a intrat în colimatorul DNA. Miercuri, la sediul firmei, procurorii DNA au început cercetarea şi au efectuat percheziţii într-un caz privind fapte de corupţie în mediul privat, informează Digi24. Anchetatorii au ridicat documente drept probe de corupţie.

Printre suspecţii cercetaţi se numără şi CEO-ul companiei Oracle, Sorin Mândruţescu, care ar urma să fie dus la DNA pentru audieri.

Mândruţescu a transmis printr-o declaraţie de presă că nu poate să facă niciun comentariu privitor la situaţia dată întrucât nu cunoaşte acuzaţiile formulate de procurori.

"La acest moment, nu pot face niciun comentariu, întrucât nu cunosc ce acuzaţii formulează procurorii. Ceea ce pot spune este că am răspuns cu deschidere tuturor solicitărilor procurorilor şi că voi adopta o astfel de conduită şi pe viitor. Desigur, prin avocatul meu, voi cere să aflu mai multe elemente din dosar, însă, fiind o procedură în curs, voi rămâne rezervat cu declaraţiile, apreciind că ele trebuiesc făcute doar în cadru instituţional", a transmis directorul general Oracle România, Sorin Mândruţescu.

Potrivit sursei citate, procurorii fac cercetări într-un dosar de corupţie în mediul privat, având indicii că între firma Oracle România şi o altă companie s-ar fi acordat anumite contracte, în schimbul unor sume foarte mari de bani.