Opt medici de la Spitalul Judeţean Arad îşi dau demisia. Zeci de angajaţi îşi iau concediu medical

Spitalul Judeţean Arad
Spitalul Judeţean Arad (wikipedia.org)

Agravarea crizei coronavirusului, slaba echipare a multor spitale pentru a face faţă epidemiei, precum şi infectarea a aproape 300 de cadre medicale cu virusul din China face ca valul demisiilor din spitale să se extindă tot mai mult.

În cel mai recent caz, la Spitalul Judeţean Arad, opt medici şi-au dat demisia şi peste 80 de angajaţi şi-au luat concediu medical, relatează Digi 24.

Medicii şi-au motivat decizia susţinând că vor să se pensioneze.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Arad a precizat într-un comunicat de presă că unitatea are la dispoziţie 305 medici şi suficienţi asistenţi medicali şi infirmiere pentru a face faţă unui aflux de pacienţi infectaţi cu coronavirus.

“Au anunţat că îşi depun demisia pentru a intra în pensie. Pe de altă parte, 83 de angajaţi - medici, asistenţi, infirmieri, brancardieri, registratori medicali şi-au luat concediu medical, începând cu data de 23 martie. La nivelul SCJU Arad, avem 305 medici, 985 de asistenţi medicali, 387 de infirmiere, 64 de brancardieri. Pentru a face faţă unui aflux de pacienţi infectaţi cu coronavirus, s-a dispus angajarea de personal medical pe o perioadă determinată de şase luni. Până acum, am angajat 20 de medici, 19 asistenţi medicali şi patru personal auxiliar”, reiese din comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură