Opt foşti miniştri în 'Think Tank'-ul lui Ponta

Fostul premier Victor Ponta a devenit oficial şef de asociaţie. Black Sea Regional Projects 2020 se vrea a fi, potrivit fostului şef al PSD, "un prim Think Tank românesc cu o viziune regională".
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

După ce a pus la punct pagina de Facebook a asociaţie, Victor Ponta anunţă că urmează acum website-ul, amenajarea sediului principal din Bucureşti, cooptarea de noi membri şi parteneri, lansarea oficială (în a doua jumătate a lunii februarie), precum şi primele acţiuni şi proiecte.

Pe lista membrilor fondatori ai asociaţiei, în fruntea căreia se află Victor Ponta, îi regăsim pe Daniel Constantin (fost ministru al Agriculturii), Nicolae Bănicioiu (fost ministru al Sănătăţii), Robert Cazanciuc (fost ministru al Justiţiei), Sorin Câmpeanu (fost ministru al Educaţiei), Florin Jian (fost ministru pentru IMM-uri), Marius Nica (fost ministru al Fondurilor Europene), Mirel Palada (fost purtător de cuvânt al Guvernului), Geanina Puşcaşu (fost consilier de stat), Cristian Socol (fost consilier al premierului) şi Dan Sultănescu (consultant politic).

Fostul premier a anunţat vineri că alţi doi foşti miniştri se vor alătura echipei sale - Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanţe, şi Titus Corlăţean, fost ministru de Externe. Membru de onoare Black Sea Regional Projects 2020 este fostul premier al Georgiei, Irakli Garibashvili.

Invitaţii au fost adresate, de asemenea, altor foşti sau actuali oameni politici, oameni de ştiinţă sau membri ai societăţii civile din ţările din regiune, din Europa şi din SUA.

"BSRP s-a constituit din convingerea fondatorilor săi că ţara noastră poate şi trebuie să fie un actor implicat şi activ în Regiunea Mării Negre, a Balcanilor de Vest şi în Orientul Apropiat până în Zona Golfului Arabic, că reprezintă un HUB regional (sau "poartă de intrare") pentru proiecte regionale majore precum mega-proiectul promovat de China şi UE sub denumirea de "New Silk Road", se arată pe pagina de Facebook a asociaţiei lui Ponta.

De altfel, Victor Ponta este cunoscut pentru afinităţile sale faţă de China, ţară căreia, pe vremea când era premier, i-a ofertat cam tot ce însemna proiect energetic major, de la cele două reactoare nucleare până la cablul submarin România-Turcia şi microhidrocentrale pe Olt, în condiţiile în care strategia energetică a ţării nu fusese încă adoptată, iar intrarea ruşilor în Crimeea reamintea Europei că independenţa energetică este o problemă de siguranţă naţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne