"Opriţi crima şi sabotajul agriculturii româneşti!" - Apel disperat al unui fermier către Guvernul Dăncilă

Disperat că 300.000 de porci au fost ucişi pe mâna guvernului care nu a făcut nimic să combată pesta porcină, un cunoscut fermier cere organelor de specialitate să se autosesizeze în vederea opririi sabotajului economic şi distrugerii industriei cărnii de porc.
Viorica Dancila (Prim-minstru) (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
28.08.2018

"Opriţi crima şi sabotajul agriculturii româneşti!", strigă Dimitrie Muscă, director general al Combinatului Agroindustrial Curtici şi unul dintre cei mai respectaţi fermieri din ţară, către coaliţia la putere, acuzând Guvernul de proasta gestionare a epidemiei de pestă porcină africană.

Indignat de proporţiile pe care le-a luat răspândirea pestei porcine, Muscă susţine, într-o scrisoare publicată de Agrointel.ro, că încă din 2016 a avertizat Ministerul Agriculturii şi Preşedinţia că din Ucraina vin mistreţi bolnavi, purtători ai virusului, că aceştia vor "scăpa" în Deltă şi ţara va fi condamnată, însă nimeni nu a făcut nimic pentru a preveni declanşarea epidemiei.

Fermierul acuză ANSVSA de minciună şi spune că primul focar descoperit, cel din Satu Mare, a fost cauzat de mistreţi, nu de alimente aduse din Ucraina, şi cere declanşarea unei operaţiuni de vânare a mistreţilor.

Convins că mistreţii au fost purtătorii virusului, nu alimentele, Muscă cere organelor de specialitate să se autosesizeze în vederea opririi sabotajului economic şi distrugerii industriei cărnii de porc. Fermierul cere tragerea la răspundere a guvernanţilor care nu au dispus împuşcarea mistreţilor, preferând în schimb să pună pe butuci zootehnia.

De asemenea, Dumitru Muscă lansează acuzaţii dure şi către ANSVSA că nu a făcut nimic altceva decât să omoare porci şi să dezinfecteze cu dezinfectanţi care provin "de la o anumită firmă", aceeaşi ca şi la gripa aviară.

Articolul integral poate fi citit aici.

Reamintim că România se află în plină epidemie de pestă porcină africană, epidemie care s-a extins în condiţiile în care Guvernul a oprit inspecţiile sanitare în primăvara lui 2018, deşi ştia de existenţa focarelor. Şi, în timp ce unele ferme au fost puse pe butuci iar ţăranii pentru care porcul reprezintă hrana pe iarnă îşi plâng animalele omorâte, există şi oameni care nu au pierdut. Ba dimpotrivă, au capitalizat pe molimă.

Unul dintre aceştia este cel mai cunoscut crescător de porci din România, fiul lui Liviu Dragnea, care şi-a valorificat 10.000 de porci înainte ca pesta să se îndrepte spre ferma lui. Altul este naşul de cununie al lui Valentin Dragnea, Sorin Stănescu, a cărui Farmavet vinde la greu dezinfectanţi pentru combaterea pestei.

Întâmplător sau nu, Sorin Paul Stănescu este, potrivit Recorder, prieten, ba chiar şi partener de afaceri cu Geronimo Brănescu, şeful ANSVSA, instituţia care ar trebui să oprească epidemia. Acelaşi Stănescu a fost naş de cununie al tânărului Dragnea jr.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor