Oprea: România nu va primi mai mult de 1.785 de migranţi. Atât este capacitatea statului în momentul de faţă

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

România îşi respectă angajamentul iniţial de a primi 1.785 de migranţi, însă nu mai mult, pentru că aceasta este capacitatea noastră în momentul de faţă, a declarat, duminică, ministrul de Interne Gabriel Oprea.

Vicepremierul a fost mandatat să reprezinte România la şedinţa extraordinară a Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), care va avea loc luni, unde va transmite poziţia ţării noastre - România nu este dispusă să accepte cota obligatorie de refugiaţi propusă de Comisia Europeană, potrivit căreia ar urma să găzduim alţi 4.646 de migranţi.

"Romania a dovedit că este o ţară sigură. Este o ţară care apără 2070 de km ai graniţei Uniunii Europene. În acest context în care România este o ţară sigură, care îşi face datoria cu multă determinare şi profesionalism, merg mâine la acest JAI.

Am un mandat foarte clar dat din partea preşedintelui Klaus Iohannis, din partea premierului Victor Ponta, Guvernului României, pe care îl voi spune acolo cu modestie, dar şi cu demnitate - România îşi respectă angajamentele iniţiale de a primi 1.785 de migranţi, atât este capacitatea în momentul de faţă a statului român. Bineînţeles, vom vota împotriva cotelor obligatorii", a precizat Oprea.

Vicepremierul a subliniat că România a demonstrat şi va demonstra în continuare că este un stat care îşi exprimă solidaritatea în cadrul UE într-un context complicat de securitate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne