Opoziţia ar sprijini demiterea Guvernului. PDM: Vom continua să susţinem Cabinetul de miniştri condus de Ion Chicu

Guvernul Chicu
Guvernul Chicu (gov.md)

După mai multe declaraţii contradictorii despre posibilitatea demiterii guvernului moldovean sau a unor alegeri parlamentare anticipate, Partidul Democrat a informat luni, 11 mai, că deputaţii PDM şi PSRM s-au întrunit într-o şedinţă şi au confirmat că vor continua să susţină actualul Guvern, condus de Ion Chicu „în ciuda încercărilor de destabilizare a situaţiei din ţară”.

„Cele două partide au discutat astăzi ieşirea din starea de urgenţă, anularea restricţiilor, precum şi ultimele schimbări pe scena politică, şi au menţionat că vor acorda şi în continuare susţinere Guvernului, care îşi respectă, în mare parte, angajamentele luate”, se arată într-un comunicat PDM.

Liderul grupului Pro Moldova, Andrian Candu, a făcut, vineri, un apel către toate forţele pro-occidentale, fracţiunile Platforma DA, PAS dar şi către deputaţii majorităţii parlamentare PSRM-PD să se unească „pentru a trimite în istorie această guvernare infectă” acuzând autorităţile de eşec în „gestionarea crizei din sănătate” şi de abatere „de la cursul european”.

Presa de la Chişinău scrie că luni, Igor Dodon a sugerat liderilor de partide parlamentare să accepte alegeri anticipate pentru a „scăpa” Parlamentul de deputaţii transfugi din grupul Pro Moldova şi alţii, pe care i-a numit „râie”.

Totodată, preşedintele PAS, Maia Sandu, a declarat că partidul său ar putea sprijini demiterea Guvernului Chicu întrucât la putere, pe timp de criză sanitară şi economică, se află „un guvern incapabil şi iresponsabil”.

Tot luni, vicepreşedintele Platformei DA, Alexandr Slusari, a notat că şi formaţiunea sa ar sprijini demiterea guvernului Chicu. Mai mult, ei chiar ar pregăti deja o moţiune de cenzură.

În prezent, după ce mai mulţi deputaţi democraţi au părăsit formaţiunea şi au aderat la Pro Moldova şi Partidul Şor, partidele Opoziţiei ar avea împreună în jur de 40 de voturi, cu 11 mai puţin decât este nevoie pentru demiterea guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe