Alexandr Slusari, către Igor Dodon: În buget sunt bani pentru pensii şi salarii. Plecaţi, dacă nu ştiţi cum să administraţi ţara

În plină criză pandemică şi economică, R. Moldova nu poate să-şi permită să aibă în frunte un preşedinte care emană panică sau are angajamente faţă de cineva din străinătate, afirmă Alexandr Slusari.
Alexandr Slusari, deputat în Parlamentul R. MOldova
Alexandr Slusari, deputat în Parlamentul R. MOldova (parlament.md)

Vicepreşedintele Parlamentului Alexandr Slusari informează că la 21 aprilie pe conturile Ministerului Finanţelor au intrat peste 4 miliarde lei de la FMI, iar ameninţările preşedintelui Igor Dodon că din 1 mai nu vor mai fi bani pentru pensii şi salarii nu sunt întemeiate. „Igor Nicolaevici, nu isterizaţi populaţia! Încetaţi să ameninţaţi Curtea Constituţională!”.

„Cer ca Ministerul Finanţelor să publice informaţia oficială cu soldurile trezoreriale. Oare în două zile aţi reuşit să furaţi şi aceşti bani, domnule preşedinte?”, scrie parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Acordurile cu FMI au fost votate aproape unanim iar Opoziţia nu are de gând să depună nicio sesizare la Curtea Constituţională pe rectificările bugetare şi măsurile de sprijin, chiar dacă legile presupun sute de milioane de lei risipiţi aiurea, a notat Slusari menţionând că în procesul adoptării actelor normative au fost comise încălcări flagrante ale legislaţiei.

„Noi suntem mult mai responsabili decât guvernarea voastră, Igor Nicolaevici. Dacă Candu vrea să conteste aceste legi, sunt afacerile voastre oligarhice. Trei ani aşa de bine aţi colaborat cu el! Aţi depus flori împreună la monumentul lui Ştefan cel Mare după ce pe noi poliţia ne-a ridicat pe sus. Cu Şor aţi avut o geantă şi un avion 'pentru doi', a remarcat vicepreşedintele Parlamentului.

În concluzie, Alexandr Slusari a ţinut să atenţioneze că în plină criză pandemică şi economică R. Moldova nu poate să-şi permită să aibă în frunte un preşedinte care emană panică. „Aveţi angajamente faţă de cineva din străinătate? Nu ştiţi cum să administraţi ţara? Plecaţi. Lăsaţi cheile de la beciurile de la Condriţa la Preşedinţie şi duceţi-vă acasă. Şi aşteptaţi. După dumneavoastră vor veni...”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe