ONG-uri de media de la Chişinău cer demisia membrilor Consiliului Concurenţei

Conducerea precedentă, cât şi cea actuală a Consiliului Concurenţei a tergiversat neîntemeiat investigaţiile şi nu au sancţionat practicile anticoncurenţiale pe piaţa publicităţii din R. Moldova, susţin ONG-uri de media.
(Captură Foto)

Organizaţii neguvernamentale de la Chişinău cer demisia preşedintelui Consiliului Concurenţei şi revocarea tuturor membrilor plenului Consiliului pentru inacţiuni la semnalele publice de încălcare a Legii concurenţei, fapt care a favorizat distorsionarea pieţei publicităţii.

Potrivit unei declaraţii, ONG-urile constată cu îngrijorare că la împlinirea unui an şi jumătate de la depunerea de către patru posturi de televiziune (Jurnal TV, PRO TV Chişinău, TV8, RTR-Moldova) a unei plângeri la Consiliul Concurenţei, în care era semnalată înţelegerea de cartel între două agenţii de publicitate care ar reprezenta interesele de business ale unor holdinguri media, instituţia refuză să investigheze efectiv situaţia alarmantă.

„Atât precedenta, cât şi actuala conducere a Consiliului Concurenţei a tergiversat investigaţiile pe motive neîntemeiate şi nu au întreprins nimic pentru a sancţiona practicile anticoncurenţiale pe piaţa publicităţii din R. Moldova. Starea de lucruri semnifică incapacitatea actualei conduceri, numită pe criterii politice, şi a plenului Consiliului Concurenţei, să asigure aplicarea onestă a legislaţiei şi a bunelor practici de concurenţă loială”, au adăugat semnatarii declaraţiei.

În concluzie, organizaţiile neguvernamentale din domeniul mass media solicită demisia tuturor membrilor Consiliului Concurenţei, iar Parlamentului R. Moldova să urgenteze adoptarea proiectului noii legi cu privire la publicitate, elaborat de experţi ai societăţii civile, totodată completând Legea concurenţei cu prevederi care ar înlătura pericolul instaurării unor noi monopoluri pe piaţa mass media şi piaţa publicităţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe