Olguţa Vasilescu: Iohannis să ceară scuze. Avem creştere economică de 4 ori mai mare decât media UE

Olguţa Vasilescu
Olguţa Vasilescu (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al PSD, Olguţa Vasilescu, s-a dezlănţuit la adresa preşedintelui Klaus Iohannis după ce Institutul Naţional de Statistică a anunţat că România are creştere economică pe primul trimestru din acest an de 5% (faţă de acelaşi interval din 2018), în consens cu prognoza Guvernului.

"România continuă să se dezvolte bine în guvernarea PSD. Este o creştere economică de 4 ori mai mare decât media Uniunii Europene. De asemenea, faţă de precedentul trimestru, s-a constatat o accelerare a creşterii economice, cu un avans de 1,3%. Realitatea confirmă din nou că programul PSD funcţionează bine. PSD solicită preşedintelui Iohannis, opoziţiei, organismelor financiare internaţionale şi analiştilor din sistemul bancar românesc să îşi ceară scuze pentru prognozele greşite, care au indus nejustificat o stare de neîncredere în economia românească. Realitatea a demonstrat de mai multe ori că atunci când Iohannis spune că economia merge rău, trebuie să ne aşteptăm că va merge bine!", a declarat Olguţa Vasilescu.

În opinia fostului ministru al Muncii, asta spune tot despre cât înţelege preşedintele Iohannis din economie.

"Aşa s-a întâmplat şi în acest an, când Iohannis a fost primul preşedinte al României care a respins bugetul propriei ţări pe motiv că se bazează pe o estimare nerealistă a creşterii economice. Cel nerealist s-a dovedit a fi Iohannis", a adăugat Olguţa Vasilescu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a prezentat "prognozele eronate" ale analiştilor privind creşterea economică din România:

• Consiliul Fiscal <4%

• Fostul ministrul Finanţelor din guvernul Cioloş, Anca Dragu 3,5%

• Comisia Europeană 3,3%

• Fondul Monetar Internaţional 3,1%

• Instituţiile de rating: între 3,1% şi 3,5%

• Banca Comercială Română 3,1%

• Banca Transilvania 2,8%