Olguţa Vasilescu, deranjată că a fost trimisă Armata în stradă: Cu cine e România în război?

Olguţa Vasilescu
Olguţa Vasilescu (Epoch Times România)

Fostul ministru PSD al Muncii Lia Olguţa Vasilescu a criticat în mod dur, miercuri, decizia autorităţilor de a scoate armata pe stradă pentru patrulare şi acordare de sprijin poliţiştilor, în eforturile depuse de a împiedica propagarea epidemiei de Covid-19.

„Soldaţi înarmaţi patrulând pe străzi????!!!! E prea mult! Dacă virusul nu moare de glonţ, pentru cine aţi pregătit armele? Pentru cetăţeni?

Nu cumva a început să vă placă prea mult starea de urgenţă şi să vă jucaţi de-a războiul? De-a războiul cu proprii cetăţeni? De asta era Ciucă atât de pătruns de solemnitatea momentului ieri când halucina că România e în război? Război cu cine? Cu poporul ei? Le-a luat Dumnezeu minţile!

P.S. Când am auzit ieri că iese Armata, chiar vedeam soldaţii ajutând bunicuţe la cumpărături şi mă bucuram. Astăzi, însă, când îi văd înarmaţi...”, a scris Olguţa Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.

Comentariile Liei Olguţa Vasilescu vin în contextul în care Armata Română sprijină cu un efectiv de 10.000 de militari Ministerul de Interne în misiunile de ordine publică cum ar fi patrularea pe străzile Bucureştiului sau sprijinirea Poliţiei de Frontieră la punctele de trecere a graniţei. Colonelul Constantin Spânu, şeful Direcţiei de Informare a Ministerului Apărării, a precizat însă pentru Digi24.ro că prezenţa soldaţilor pe străzi nu trebuie privită ca o „militarizare a vieţii” din România.

„Aceasta nu înseamnă decât că Armata contribuie alături de celelalte forţe la reducerea riscului de contaminare care ne paşte pe toţi”, a precizat colonelul Spânu la postul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne