Oficiali antidopaj din întreaga lume cer ca atleţii ruşi să nu fie primiţi la Olimpiada de la Rio

Oficiali din cadrul unora dintre cele mai influente agenţii antidopaj din lume au cerut ca atleţilor ruşi să nu li se permită să participe la Jocurile Olimpice de Vară din Rio de Janeiro din 2016.
(DENIS CHARLET / AFP / Getty Images)
Andrei Popescu
18.11.2015

Aceşti oficiali au declarat că nu există suficient timp pentru a se oferi garanţii că programul rus şi atleţii săi sunt curaţi.

Declaraţia Institutului Organizaţiilor Naţionale de Antidopaj a fost făcută după ce Agenţia Mondială de Antidopaj (WADA) a publicat luni un raport, în care a evidenţiat muşamalizarea unei practici de dopaj susţinută de statul rus, care a inclus teste false şi mostre medicale distruse.

Institutul, care reprezintă 53 de ţări, a susţinut că echipa de atleţi ruşi nu a demonstrat că poate trimite o echipă curată la Jocurile Olimpice, care vor începe în august 2016.

În weekend, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional a ajuns la un acord cu şeful Comitetului Olimpic Rus asupra unui plan pentru ca Moscova să respecte regulile internaţionale în privinţa dopajului şi a testărilor.

În plus, Asociaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a suspendat Federaţia Rusă de Atletism (ARAF) pe o perioadă nedefinită. Consiliul IAAF, format din 27 de membri, a votat cu 22 la 1 în această problemă în cadrul unei teleconferinţe desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor