Preşedintele IAAF, Sebastian Coe, a dat un ultimatum Rusiei, să răspundă acuzaţiilor AMA

Comisia Agenţiei Mondiale Antidoping, a făcut public un raport în care acuză guvernul rus "de intimidare" directă a laboratorului antidoping de la Moscova, şi a recomandat suspendarea Rusiei din toate competiţiile
Preşedintele IAAF, Sebastian Coe.
Preşedintele IAAF, Sebastian Coe. (Paul Gilham / Getty Images)

Autorităţile sportive ruse vor prezenta în curând "măsuri concrete" şi un program antidoping, Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF), pentru a evita suspendarea sportivilor săi, recomandată de Agenţia Mondială Antidoping (AMA).

"Federaţia rusă de atletism va prezenta în curând IAAF un document federal care include programul antidoping al federaţiei şi etapele concrete ale punerii sale în aplicare, care au fost, de altfel, lansate deja", se arată într-un comunicat dat publicităţii luni seara de forul atletic rus, citat de AFP.

"Suntem pregătiţi să formăm un parteneriat strategic cu IAAF", precizează Federaţia de la Moscova, adăugând că un "adevărat parteneriat onest ar fi mult mai eficient decât orice suspendare sau izolare".

Preşedintele IAAF, Sebastian Coe, a dat un ultimatum Rusiei, căreia i-a cerut să răspundă acuzaţiilor AMA până la sfârşitul săptămânii, după publicarea unui raport în care Rusia, guvernul şi sportivii săi au fost acuzaţi de "dopaj organizat".

Dacă Rusia nu va oferi răspunsuri satisfăcătoare, riscă o suspendare provizorie din partea IAAF, conform recomandărilor AMA, care a cerut suspendarea Rusiei din toate competiţiile atletice, inclusiv Jocurile Olimpice 2016 de la Rio.

Ministerul rus al Sportului a promis, totodată, că va "studia cu atenţie toate concluziile şi probele" prezentate în raportul AMA şi a reamintit că nu a trebuit să aştepte acest raport pentru a reforma sectorul sportiv rus.

"Trebuie remarcat faptul că ancheta prezintă informaţii oferite de ziarişti" postului de televiziune german ARD, care a difuzat în decembrie mărturiile unor atleţi ruşi dopaţi, a subliniat ministerul într-un comunicat, adăugând: "Cerem AMA să se bazeze pe fapte şi pe probe".

Ministerul afirmă, de asemenea, că "numeroase recomandări (ale raportului) nu sunt surprinzătoare" şi că unele dintre aceste recomandări au fost deja puse în practică.

"Suntem pe deplin conştienţi de problemele din cadrul Federaţiei ruse de atletism şi am făcut totul pentru a le remedia: federaţia are o nouă conducere, un nou antrenor principal, antrenorii sunt mai tineri", a explicat ministerul rus al Sportului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport