Oficial UE: vom forţa membrii să accepte refugiaţi

Comisarul UE pentru Migraţie a declarat că blocul european poate forţa statele membre să accepte refugiaţi, conform Associated Press.
Dimitris Avramopoulos, fost comisar UE pentru probleme legate de migraţie.
Dimitris Avramopoulos, fost comisar UE pentru probleme legate de migraţie. (Captură Foto)

Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru Migraţie şi Afaceri Interne, a declarat că blocul are “uneltele, mijloacele şi puterea” de a forţa statele membre să se conformeze.

Comentariile au avut loc în timpul unei vizite a lui Avramopoulos în Polonia, ţară care s-a opus planurilor UE de redistribuire a refugiaţilor.

Polonia susţine că mulţi dintre refugiaţi au ajuns în Europa pentru a-şi îmbunătăţi situaţia economică şi nu au plecat neapărat dintr-o zonă periculoasă de război.

În plus, comentariile Comisarului reprezintă cea mai recentă dintr-o serie de ameninţări făcute de oficiali UE la adresa ţărilor membre care refuză să accepte refugiaţi sau care contestă cotele UE de redistribuire a refugiaţilor.

“Comisia ar putea începe proceduri de încălcare a legii” împotriva naţiunilor care se opun cerinţelor UE, a declarat la începutul lunii februarie vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. El şi-a exprimat speranţa că presiunea va forţa statele membre să se conformeze.

Ungaria a dat în judecată blocul european în decembrie 2015, susţinând că acele cote obligatorii privind redistribuirea refugiaţilor vor afecta securitatea internă a ţării. Cotele de distribuire a refugiaţilor se alocă toturor membrilor UE, în funcţie de numărul locuitorilor fiecărei ţări. Ungaria a votat împotriva măsurii în Parlamentul European, împreună cu alte câteva ţări est-europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe