Octavian Ţîcu părăseşte fracţiunea parlamentară a Platformei DA. Va candida la şefia Primăriei Chişinău

Octavian Ţîcu, fost membru al Partidului Popular European din Moldova
Octavian Ţîcu, fost membru al Partidului Popular European din Moldova (facebook.com)

Octavian Ţîcu a anunţat miercuri, 18 septembrie, că părăseşte fracţiunea parlamentară a Platformei DA, dar rămâne deputat neafiliat politic în cadrul blocului ACUM.

„Mişcarea de rezistenţă ACUM a avut un spirit şi am crezut că-l vom putea transfera şi spre blocul ACUM, dar nu am reuşit. M-am expus critic cu privire la numirile din bloc, înţelegerile cu PSRM, am fost împotriva acestei alianţe, dar am susţinut în totalitate guvernul Maiei Sandu.

Rivalităţile, lipsa de coeziune şi politizarea în interiorul blocului ACUM au compromis valorile acestuia. Consider că am epuizat toate capacităţile de a schimba lucrurile”, a adăugat parlamentarul în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, deputatul a declarat că va candida la funcţia de primar al municipiului Chişinău la alegerile locale din octombrie 2019.

„În iminenţa acaparării oraşului Chişinău de către PSRM, la fel ca şi multe alte instituţii, eu, ca bărbat, intelectual şi ca cetăţean al acestei ţări nu pot să admit ca istericul Ion Ceban, care s-a aflat şi la PCRM în servilismul lui Voronin şi acum la Dodon, să câştige prin servilism Primăria Chişinău.

La fel cum nu pot admite ca un trădător şi un minciunos care este Igor Dodon să fie omniprezent într-o societate care are prevederi constituţionale foarte clare”, a mai punctat Octavian Ţîcu făcând apel către Andrei Năstase să rămână la Ministerul Afacerilor Interne pentru a finaliza reformele începute iar către partidele de dreapta pro-europene „să se coalizeze şi să ofere şansa ca împreună să putem garanta cetăţenilor Chişinăului succesul în apărarea acestei ultimi redute a democraţiei şi libertăţii noastre”.