Petru Macovei: Frecvenţa la care a renunţat Canal 2 ar putea fi preluată de Accent TV, post apropiat lui Dodon şi PSRM

Petru Macovei, director executiv al API
Petru Macovei, director executiv al API (facebook.com)

De la 17 octombrie, postul de televiziune Canal 2, controlat de magnatul fugar din Moldova, ex-liderul Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, va renunţa la frecvenţa naţională de emisie, transmite newsmaker.md.

Postul de televiziune Canal 2 a informat că renunţă la frecvenţa naţională de emisie terestră „în urma mai multor presiuni venite, inclusiv, din partea instituţiilor de stat care îşi doresc să preia abuziv frecvenţa terestră pe care emite postul nostru de televiziune”, recomandând autorităţilor „ca frecvenţa Canal 2 să fie returnată postului de televiziune TVR Moldova”.

Directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei consideră că Plahotniuc încearcă să economisească pentru a-şi susţine principalele televiziuni din R. Moldova – Prime şi Publika TV.

„Frecvenţa a fost preluată ilegal acum 12 ani, a existat o decizie CEDO că părţile – România şi R. Moldova – trebuie să ajungă la un consens. S-a ajuns la o înţelegere de pe urma căreia a câştigat doar Plahotniuc care a promis că va retransmite programele TVR, dar nu şi-a onorat promisiunea”, a amintit Macovei potrivit sursei citate.

Acesta nu a exclus că frecvenţa ar putea fi preluată de un post apropiat socialiştilor şi preşedintelui Igor Dodon – Accent TV.