Octavian Ţîcu: Depunem eforturi ca Ivan Ceban şi PSRM să nu ajungă la conducerea Chişinăului

Octavian Ţîcu
Octavian Ţîcu (Captură Foto / privesc.eu)

Deputatul moldovean Octavian Ţîcu, candidat la alegerile din municipiul Chişinău din partea Partidului Unităţii Naţionale, clasat pe locul patru, a anunţat luni 21 octombrie că va reveni în Parlament şi că în turul doi va depune toate eforturile ca Ivan Ceban şi Partidul Socialiştilor să nu ajungă la conducerea oraşului Chişinău.

Făcând referire la numărul voturilor obţinute la alegeri, Ţîcu a punctat că cei 5 la sută - alegători cu caracter şi demnitate în această campanie electorală - vor avea din partea sa un respect aparte pentru că îi dau curaj şi încredere să poată aborda „în continuare viaţa noastră politică fără a fi influenţat sau intimidat”.

„A fost o campanie în care am fost supus unui linşaj mediatic nemaiîntâlnit şi mă refer atât la factorii care au venit din interiorul Blocului ACUM, din partea unioniştilor, pseudo-unioniştilor şi a Partidului Socialiştilor prin varii reţele de troli.

M-am angajat în această campanie electorală pentru a salva oraşul de Ion Ceban, Igor Dodon şi Partidul Socialiştilor, despre care cred că în eventualitatea unei victorii vor duce la o izolare a Chişinăului şi a Republicii Moldova aşa cum suntem actualmente. Prin urmare, vom depune toate eforturile ca Ivan Ceban şi PSRM să nu ajungă la conducerea oraşului Chişinău”, a declarat Octavian Ţîcu în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe de altă parte, deputatul a mai specificat că nu-şi retrage promisiunea în privinţa lui Andrei Năstase, punctând că lucrurile pe care le-a spus în campanie electorală rămân valabile.

„Vreau să spun că suportul meu personal şi al echipei PUN către Andrei Năstase în turul doi de alegeri va fi condiţionat de angajamentul ferm de a nu avea nicio colaborare cu PSRM şi de constituire a unei alianţe pro-europene şi româneşti pentru Chişinău”, a conchis Ţîcu.