Obrazul subţire se ţine cu cheltuială - Zgonea vrea maşini noi

Dacia Duster. (wikipedia.org)
Epoch Times România
22.10.2013

Direcţia de Comunicare şi Relaţii Publice a Camerei a anunţat, marţi, că procedura de achiziţionare a 50 de autoturisme modelul Dacia Duster este în curs, care vor fi achitate cu ajutorul cupoanelor prin programul Rabla.

”În acest moment contractul este la semnat la Dacia şi se estimează că data de finalizare să fie 15 noiembrie”, precizează Direcţia de Comunicare şi Relaţii Publice a Camerei.

Potrivit informaţiilor oferite, Camera Deputaţilor a obţinut 34 de cupoane prin programul rabla, după ce au dus la Remat, o maşină fabricată în 1994 şi alte 33 în 2001, modelul utilizat de guvernanţi până acum fiind Daewoo Nubira.

Preţul maşinilor nu a fost făcut încă public, dar Direcţia de Comunicare şi Relaţii Publice a Camerei a explicat care va fi procedura de încasare a tichetelor.

”Remat va da Camerei Deputaţilor 34 de vouchere în valoare de 6.500 lei noi pentru fiecare maşină, la care se adaugă preţul de la fier vechi (această sumă pentru fier vechi se întoarce la bugetul de stat, nu la Cameră). Din valoarea totală a contractului, Camera va achita din buget o sumă mai mică, rezultată în urma scăderii valorii voucherelor (valoare vouchere = 221.000 lei). Plata se va face din bugetul anului 2013”.

Preţul total va fi făcut public în anunţul de atribuire, după ce contractele necesare vor fi semnate de către reprezentanţii Camerei Deputaţilor, apoi informaţiilor incluse vor fi oferite publicului.

Cât priveşte norma de combustibil aceasta se va calcula după luarea în primire a noilor autoturisme, care vor avea o dotare conform cerinţelor deputaţilor şi combustibilul ales de aceştia fiind motorina.

Tot pe acest subiect, Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, anunţa în luna iunie că pentru Camera Deputaţilor cumpărate 50 de maşini noi, în locul celor vechi de peste 13 ani, care au deja 700.000 de kilometri la bord. Această substituire este motivată prin faptul că maşinile noi sunt mai ieftine decât costurile de întreţinere anuale ale vechilor autoturisme.

”Se vor face achiziţii de automobile pentru a le înlocui pe cele care au peste 13 ani şi care costă mai mult decât o maşină nouă. în fiecare an. Vor fi achiziţionate în jur de 50 de maşini”, preciza Zgonea la acea vreme.

Acesta a mai adăugat că maşinile cu peste 700.000 de kilometri parcurşi, modelul Daewoo Nubira se aflau la dispoziţia membrilor Biroului Permanent, a liderilor grupurilor politice şi a preşedinţilor de comisii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor