Obama critică retorica anti-Islam într-o vizită la o moschee americană

Aparent atacând apelul lui Donald Trump de a li se interzice musulmanilor accesul în SUA, Barack Obama a denunţat retorica anti-Islam şi a susţinut că atacul asupra credinţei unei persoane este un atac asupra credinţelor tuturor.
Barack Obama, în cadrul primei sale vizite la o moschee americană în calitate de preşedinte, 3 februarie 2016. (Captură Foto)
Andrei Popescu
04.02.2016

Preşedintele american Barack Obama a denunţat miercuri atacurile împotriva Islamului, în timpul primei sale vizite efectuate la o moschee americană de când a ajuns la Casa Albă.

Comentariile făcute la moscheea Societăţii Islamice din Baltimore (Maryland, estul SUA) au loc în contextul unei curse prezidenţiale tensionate, în cadrul căreia mai mulţi candidaţi republicani vor să-i îndepărteze pe musulmani.

“De la atacurile din 11 septembrie 2001, şi mai recent de la atacurile din Paris şi San Bernardino, aţi văzut mult prea des persoane care asociază actele oribile de terorism cu credinţele unei întregi religii. Şi, bineînţeles, recent am auzit retorica politică de neiertat împotriva americanilor musulmani.”

Comentariile lui Obama par să fie direcţionate împotriva apelului făcut de candidatul republican Donald Trump, care a cerut ca musulmanilor să nu li se mai dea voie să pătrundă în SUA.

“Un atac asupra credinţei unei persoane este un atac asupra credinţelor tuturor”, a declarat Obama audienţei.

Trump a respins criticile provocate de comentariul său şi a comparat planul său cu reţinerea membrilor comunităţii japoneze, germane şi italiene în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor