Oazu Nantoi despre funcţia de premier propusă de PD Blocului ACUM: Un truc electoral care nu exclude alegeri anticipate

Oazu Nantoi, analist politic din Moldova
Oazu Nantoi, analist politic din Moldova (politics.md)

Recent, în cadrul unui briefing de presă, fostul preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că Partidul Democrat ar fi oferit Blocului electoral ACUM conducerea viitorului Guvern, „inclusiv funcţia de prim-ministru” în cazul în care ar fi acceptat dialogul cu PD pe marginea a ceea ce înseamnă „guvernare în Republica Moldova, formarea majorităţilor parlamentare şi alte mecanisme democratice legate de perioada post-electorală”. În opinia deputatului Oazu Nantoi, membru al Blocului ACUM, această aşa-zisă ofertă generoasă a democraţilor nu este adresată Blocului ACUM, deoarece reacţia Blocului era absolut previzibilă.

„Această ofertă este un truc electoral adresat celor 744 mii de alegători care s-au lăsat amăgiţi cu nada aşa-numitului referendum consultativ, care sincer credeau că votează şi iată va fi redus numărul de deputaţi, şi vor avea posibilitatea să recheme deputaţii aleşi. Oamenii nu înţelegeau lucruri elementare despre ceea ce înseamnă Constituţie, Parlament, funcţiile Parlamentului, putere, opoziţie, separarea puterilor în stat”, a declarat Oazu Nantoi în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Totodată, politicianul a ţinut să specifice că mesajul de joi al democraţilor este un nou „mesaj otrăvit” care are drept scop ca în rândurile celor naivi şi mulţi să provoace nedumerire: „Dar ce mai vor şi ăştia de la ACUM când li s-a oferit şi funcţia de prim-ministru?”

În contextul în care PD a menţionat că ar fi oferit funcţia de prim-ministru Blocului ACUM, ca fiind cea mai importantă funcţie în stat, Nantoi a ţinut să specifice că funcţia cea mai importantă în Republica Moldova ar fi ocupată de liderul PD, Vlad Plahotniuc „care nu are nicio funcţie oficială”.

„Eu presupun că preşedintele ţării, căci avem un preşedinte căruia îi spune Igor Dodon, nu emite decretul pentru convocarea primei şedinţe a Parlamentului aşteptând până când dl Plahotniuc se va odihni. Eu nu văd niciun argument de ce preşedintele ţării în momentul în care Curtea Constituţională a validat rezultatele nu a convocat prima şedinţă a Parlamentului.

Pe lângă faptul că este o batjocură şi un cinism absolut din partea Partidului Democrat care nici democrat şi nici partid nu este, este un truc electoral care nu exclude alegeri anticipate”, a conchis Oazu Nantoi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe