Alegeri europarlamentare. Eugen Tomac: În România există oameni politici care se gândesc şi luptă pentru viitorul R. Moldova

Uniunea Europeană nu se va opune dacă majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova va cere reunirea, afirmă preşedintele Partidului Mişcarea Populară din România.
Eugen Tomac, prezintă la Chişinău viziunea PMP pentru alegerile europarlamentare
Eugen Tomac, prezintă la Chişinău viziunea PMP pentru alegerile europarlamentare (facebook.com/Eugen Tomac)

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară din România, Eugen Tomac a dat asigurări moldovenilor că dincolo de Prut, există oameni politici care se gândesc şi luptă pentru viitorul Republicii Moldova.

„Românii din R. Moldova sunt la fel de importanţi şi la fel de interesaţi de viaţa politică românească. Obiectivul nostru este să extindem Europa şi în partea aceasta de Prut, iar singura soluţie valabilă rămâne unirea celor două state”, a declarat politicianul care joi, 14 martie, a prezentat la Chişinău, viziunea PMP pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

În context, Eugen Tomac a menţionat că Uniunea Europeană nu are, la ora actuală, niciun proiect privind unirea celor două state româneşti, însă nimeni nu se va opune dacă majoritatea cetăţenilor R. Moldova va cere reunirea.

„Este un obiectiv îndrăzneţ, deloc uşor, însă PMP are şi energia şi voinţa de a-l aduce la îndeplinire. Crezul nostru este de a ne regăsi, români de pe ambele maluri ale Prutului, reuniţi în Europa!”, a conchis preşedintele PMP.