Oamenii MAI-ului vin cu "nota de plată" după mitingul lui Dragnea de la Galaţi: Protestatari anti-PSD, chemaţi la Poliţie

Carmen Dan
Carmen Dan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Mai mulţi protestatari anti-PSD din Galaţi au început să fie citaţi la Poliţie pentru audieri după mitingul social-democraţilor din campania electorală. Demersul vine după ce ministrul de Interne, Carmen Dan, anunţase într-o conferinţă de presă după manifestaţia din 11 mai că protestatarii - care fuseseră catalogaţi de Liviu Dragnea drept "bătăuşi", "drogaţi", "securişti", "fascişti" etc., - vor suporta consecinţe.

"Din anii '90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestaţii şi contramanifestaţii în acelaşi loc. (...) Asistăm la acutizarea unor atitudini agresive şi faptul acesta ne determină şi pe noi să tratăm cu toată exigenţa aceste abordări şi vreau să anunţ că vom fi foarte hotărâţi să sesizăm orice încălcare a legii de fiecare dată când vom constata că am depăşit acest plan al exprimării într-un mod civilizat, autorizat şi legal. Am solicitat rigoare în aplicarea legii, transparenţă şi exigenţă tuturor structurilor din minister care au competenţe în planul ordinii publice. (...) În acest moment, structurile de poliţie şi structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasă, vizualizează imagini şi identifică persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv Codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred că este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal", a transmis atunci Carmen Dan, făcând referire la mitingurile anti-PSD de la Iaşi şi Galaţi.

Autorităţile au terminat cercetările şi au început să cheme la secţie protestatari, pe care îi acuză că au comis contravenţii sau infracţiuni. Vorbim de acuzaţii precum tulburarea ordinii publice, împiedicarea desfăşurării unei adunări publice şi împiedicarea forţelor de ordine să îşi îndeplinească atribuţiile.

Epoch Times a intrat în posesia unor astfel de citaţii:

foto
foto

foto
foto

"Se pare că s-au deschis dosare de cercetare / urmărire penală pentru tulburarea liniştii publice, participare la o contra-manifestaţie ... samd. Foarte, foarte, foarte ciudat este faptul că documentaţia de bază a fost întocmită de către Jandarmeria Bacău - vezi afilierea lor la "masacrul" din 10 august 2018 şi baronul local Marian Oprişan, şi de către Jandarmeria Ploieşti - vezi conexiunea cu clanul Cosma... Asta, în condiţiile în care Brigada de Jandarmi Galaţi a emis un comunicat de presă în 12 mai, din care rezultă faptul că nu au fost incidente notabile, care să necesite o intervenţie în forţă a jandarmeriei.

Ca idee... eu şi încă câţiva dintre prietenii din Rezist Galaţi am primit informaţii şi avertizări cât se poate de directe despre faptul că cei din Bacău abia aşteaptă un cât de mic motiv pentru a pune bastoanele şi buteliile mari pe noi, cei din Rezist.

Ah, şi uitam un amănunt important... Sebastian Cucoş, coordonatorul operaţiunii negre din 10 august, a fost prezent la Galaţi în 11 mai", a explicat Marcus, de la #rezist Galaţi, pentru Epoch Times.

Potrivit acestuia, în spatele întocmirii documentaţiei contra protestatarilor ar sta, de fapt, jandarmii din Bacău şi Ploieşti.

"Cum de relaţia #Rezist Galaţi - Jandarmeria Galaţi, mă ocup personal, pot spune că avem o cooperare excelentă cu Brigada Galaţi, bazată pe înţelegere, eleganţă şi bun-simţ. La finalul marşului nostru din 11 mai, am mulţumit personal Brigăzii Galaţi pentru profesionalism şi eleganţă. De asemenea, Sandy Matei a mulţumit şi el public Brigăzii Galaţi. Cum dispozitivul Jandarmeriei din 11 mai a avut la comandă ofiţerii Brigăzii Galaţi, e cu atât mai curios şi tenebros faptul că acea documentaţie a fost întocmită de către cei din Bacău & Ploieşti", susţine protestatarul,

Reamintim că mii de persoane au luat parte la mitingul contra lui Dragnea de la Galaţi pentru a-şi manifesta dezacordul faţă de modul în care PSD-ul înţelege să administreze ţara şi să modifice legislaţia din domeniul justiţiei. Manifestaţia a avut loc însă în spatele cordoanelor de jandarmi, care nu i-au lăsat pe anti-pesedişti să se apropie de zona unde Liviu Dragnea făcea băi de mulţime. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne