Judecătoare din Iaşi, trimisă la control psihiatric. A dat afară clienţii şi avocaţii şi a închis sala de judecată

(devonshires.com)
Andrei Popescu
30.04.2024

Conducerea Judecătoriei Iaşi a decis să ia măsuri ferme în cazul judecătoarei Iuliana Garabet, care a avut în ultima perioadă un comportament iraţional în sala de judecată. La sfârşitul săptămânii trecute, judecătoarea a dat afară din sală toţi avocaţii şi clienţii lor, încuind uşa, aceştia solicitând intervenţia jandarmilor pentru a-şi putea recupera lucrurile, relatează Dezvăluirea.ro.

Potrivit sursei citate, Garabet era programată să intre luni în sala de judecată unde avea de judecat peste 50 de dosare, dar conducerea instanţei a decis să o înlocuiască.

De asemenea, Judecătoria Iaşi a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să dispună efectuarea unui control psihiatric.

“S-a luat decizia degrevării doamnei judecător de obligaţia de a soluţiona numărul însemnat de dosare care i-au fost repartizate. De asemenea, s-a solicitat secţiei de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii să dispună efectuarea unui control psihiatric deoarece noi suspectăm o boală psihică”, a declarat judecătoarea Monica Mihai, purtătoare de cuvânt a Judecătoriei Iaşi.

În ceea ce priveşte incidentul de vineri, Garabet a dat afară din sala de judecată toţi avocaţii şi justiţiabilii, aceştia nu au mai apucat nici măcar să-şi ia lucrurile iar judecătoarea a încuiat uşa. Aceştia au solicitat intervenţia jandarmilor pentru a-şi recupera lucrurile. Jandarmii au solicitat sprijinul conducerii instanţei şi au dezamorsat situaţia.

În aceeaşi zi, continuă site-ul citat, Garabet a amânat de asemenea toate dosarele prezentând o motivaţie delirantă, fără sens. Aceasta a cerut înfiinţarea la Iaşi a unui parchet care nu există.

“Urmare a inechităţilor constatate, se reţine că este incident standardul de protecţie instituit de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, precum şi standardul transparenţei instituit de Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, dar şi standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, iar în lipsa unei reglementări unitare - Carta Albă a Drepturilor Consumatorului, instanţa va da efect prevederilor art. 427 alin. 4 Cod de procedură civilă hotărârea judecătorească se va comunica către:

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Consiliului Concurenţei şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, precum şi către părţile din cauză, iar, în vederea respectării standardului transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, instanţa apreciază că se impune înfiinţarea Parchetului de Justiţie al Uniunii Europene în Iaşi, precum şi în ţările care au ratificat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948 având în vedere tendinţa de dezincriminare existentă, dacă este respectată Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948, precum şi în ţările care au adoptat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948, în vederea adaptării contractelor. Anulează cererea”, a precizat judecătoarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor