O „vacă rebelă” scapă înaintea unui rodeo şi nimeni nu o poate prinde

Vacă
Vacă (pixabay.com)

Undeva, în zăpada din Alaska, chiar în aceste momente, o vacă numită Betsy se bucură într-un fel de libertatea sa. După cum relatează presa americană, Betsy este o "vacă rebelă", care a scăpat în luna iunie, cu o noapte înaintea unui rodeo, şi nu a mai apărut.

Frank Koloski – acum fostul său proprietar - a povestit că Betsy a scăpat noaptea, înainte de un rodeo, în luna iunie a anului trecut. Bovina, în vârstă de trei ani, s-a lansat într-o cursă nebună de-a lungul cărărilor unei zone de schi din apropierea fermei şi de atunci se află pe fugă. Nici chiar poliţia din Anchorage, echipată cu două drone diferite, cu camere HD, nu a reuşit să o localizeze. Koloski însuşi a mărturisit că a petrecut ore întregi în căutarea sa. Dar Betsy a dispărut.

În săptămânile care au urmat dispariţiei, au început să apară unele semnalări. Cu o tendinţă fluctuantă. În toamnă, se părea că Betsy şi-a pierdut din nou urma. Apoi, în noiembrie, a apărut o postare nouă pe social media care pomenea despre ea. Adevărul este că, săptămână după săptămână, Betsy a devenit o celebritate locală, cu apariţii sporadice de-a lungul traseelor frecventate de schiori şi motociclişti. Ultima fotografie a fost făcută de un motociclist pe 16 ianuarie: Betsy în mijlocul zăpezii pe o cărare.

Betsy
Betsy (Meg Kurtagh via AP)

Observând imaginile cu fugara Betsy, Koloski a spus că este foarte încrezător: vaca pare a fi foarte sănătoasă, dar îl îngrijorează potenţialii prădători. El a subliniat că Betsy pare a fi bine hrănită, dar pentru orice eventualitate a decis să lase în zonă, baloturi de fân pentru ea.

Cu toate acestea, Koloski vrea să o aducă pe Betsy acasă şi nu va înceta să o caute. „Dar este ca şi cum ai căuta un ac într-o grămadă de fân”, a mărturisit el. „Până acum nu a făcut decât să fugă.”

Alte informaţii: Rodeo Alaska cow evades capture wandering Anchorage trails

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură