O roca preistorica cu o inscriptie profetica a fost descoperita in China

Piatra preistorica cu inscriptia in limba chineza antica "Partidul Comunist din China va pieri"
Piatra preistorica cu inscriptia in limba chineza antica "Partidul Comunist din China va pieri" (Epoch Times)
Epoch Times România
06.08.2010

In iunie 2002, in preajma districtului Pintan din provincia Guizhou, a fost gasita o piatra uriasa, divizata in doua parti. Pe partea dreapta a pietrei se pot vedea sase caractere chinezesti mari, care se traduc in limba romana astfel: "Partidul Comunist din China va pieri". Potrivit expertilor, aceasta piatra cu inscriptie are 270 milioane de ani.

Piatra a fost gasita in valea Chzhanbu, din districtul Pintana, provincia Guizhou. Aceasta regiune este plina de pietre si plante rare. Deoarece este dificil de ajuns in zona, piatra a fost ferita de ochii publicului timp indelungat.

In iulie 2002, la una din expozitiile internationale de fotografie, aceasta lunca a fost larg reprezentata in fotografii, astfel ca a devenit celebra. Cu aceasta ocazie, fostul secretar comunist Wang Guofu a descoperit piatra, dupa expozitie mergand sa vada peisajele vaii cu proprii sai ochi.

Trei luni mai tarziu, la invitatia Comitetului de Partid al districtului Pintana, s-a organizat o expeditie speciala formata din 15 persoane, printre care directorul adjunct al Academiei de Stiinte din China, geologi, paleontologi, un profesor de la institutul de geologie, un angajat al Ministerului de terenuri si resurse naturale si alti specialisti.

Din decembrie pana in august 2003, ei au realizat un studiu detaliat asupra pietrei.

Potrivit raportului lor, piatra cu inscriptie apartine perioadei Permian din era paleozoica, circa 270 de milioane de ani in urma. Fiecare bucata din piatra are aproximativ sapte metri lungime, trei metri inaltime si cantareste mai mult de o suta de tone. Piatra s-a format din fosilizarea coralilor, buretilor de mare, fragmentelor de scoici si altor organisme marine. Hieroglifele sunt scrise orizontal, fiecare avand aproximativ 30 cm inaltime. Liniile caracterelor chineze sunt drepte si clare. Nu a fost gasita nici o urma de prelucrare artificiala a pietrei. In mod surprinzator, inscriptia s-a format ca urmare a dezagregarii, se mentioneaza in raport.

Despre rezultatele studiului au raportat peste 100 de publicatii si institutii media chineze, inclusiv si principalele mass-media ale statului, “Xinhua”, "Renmin Ribao", televiziunea centrala CCTV si altele.

Cu toate acestea, niciuna dintre aceste mass-media, controlate de guvernul comunist nu a indraznit sa mentioneze ultimul caracter chinez — “va pieri”, care ca dimensiune este mai mare ca restul caracterelor si care, probabil, constituie elementul cheie in mesajul transmis prin intermediul acestei pietre.

Intr-un articol din 3 martie 2005 publicat de agentia de stiri a Partidului Comunist Chinez, Xinhua, se afirma ca localnicii numesc aceasta piatra "steaua salvatoare" si ca ea reprezinta "o prevestire a fericirii", referindu-se desigur, ca fericirea pentru poporul chinez o poate aduce doar Partidul Comunist.

Cu toate acestea, in fotografiile cu miraculoasa piatra, publicate de restul mass-mediei chineze, ultimul caracter se vede foarte clar, ceea ce a provocat dezbateri aprinse pe forumurile de pe internet.

Comentarii sarcastice ale bloggerilor chinezi

Aceasta piatra este un reactionar, propun arestarea sa, torturarea, interogarea si sa aflam care dintre Zeii din tabara inamica au trimis-o"

"Ultimul caracter este foarte similar cu ... autoritatile competente trebuie imediat sa ia masuri! Piatra ar trebui sa fie supusa criticilor, atacurilor, precum si reeducarii ideologice si apoi trimisa intr-un lagar de corectie!"

"Acolo exista de asemenea un alt caracter. Wow, este foarte similar cu ... El este cheia!"

"Judecand dupa comentarii, mai multi au observat ultimul caracter, asa ca nu ma mai intreb daca am eu vreo problema cu ochii. Este ciudat ca oamenii de stiinta nu l-au observat".

"La noi numai pietrele nu se tem sa spuna adevarul, intr-adevar, curaj demn de respect...”.

"Da, indrazneata pietricica. Sa declare aceasta prin text deschis! Respect!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor