O potcoavă gigantică din Moldova inclusă în Cartea Recordurilor Guiness

(photos.com)

O potcoavă gigantică din Moldova a fost inclusă în Cartea Recordurilor Guiness. Colecţionarul Petru Costin a comunicat pentru "Infotag", că potcoava gigantică a fost construită din 3200 de potcoave vechi - părţi ale colecţiei sale.

"A fost construită de 100 de elevi şi studenţi ai Universităţii Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM). Dimensiunile potcoavei - 1,5 pe 1,5 metri. A fost propusă spre examinare comisiei Carţii Recordurilor Guiness încă din mai 2011. Datorită eforturilor AŞM şi preşedintelui acesteia, Gheorghe Duca, am obţinut rezultatul dorit. Potcoavele vechi (o mare parte dintre acestea datează din secolele XIV-XX) au fost recunoscute ca fiind demne de a fi incluse în Cartea Recordurilor Guiness", a spus Costin.

Certificatul Guinness World, care atestă realizarea, va fi păstrat în muzeul AŞM. Colecţionarul Petru Costin a reprezentat Republica Moldova cu colecţiile de uniforme şi monede la diverse forumuri internaţionale de cel puţin 25 de ori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe