O judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, urmărită penal

Judecătoarea Georgeta Barbălată, de la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a fost audiată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), dar nu a comentat nimic legat de motivul pentru care a fost chemată.
Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, sediul central din strada Batiştei Bucuresti (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
27.07.2012

UPDATE Împotriva judecătoarei Georgeta Barbălată, de la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a început urmărirea penală pentru infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie.

***

Judecătoarea Georgeta Barbălată, de la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a fost audiată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), dar nu a comentat nimic legat de motivul pentru care a fost chemată. Ea ar fi fost pusă sub învinuire pentru favorizarea infractorului, conform unor surse judiciare.

Barbălată este purtătorul de cuvânt al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a fost citată în dosarul în care sunt cercetaţi Marcel Sâmpetru şi procurorul George Bălan, acuzaţi că au încercat să acceadă la funcţii importante în stat prin trafic de influenţă, precum şi fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov, Vlad Mihai Adrian.

Din primele cercetări a rezultat că în perioada martie - iunie 2012, George Bălan şi Marcel Sâmpetru au exploatat în interes personal informaţiile furnizate de Vlad Mihai, în calitate de şef al serviciului de informaţii al Ministerului de Interne în Ilfov. Acesta din urmă a folosit şi a permis utilizarea unor informaţii care nu erau publice în scopul obţinerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

George Bălan, procuror, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), este acuzat de complicitate la infracţiunea mai sus menţionată, în formă continuată, iar Marcel Sâmpetru de instigare.

Anterior, se anunţase că procurorii George Bălan şi Marcel Sâmpetru, de la Consiliul Superior al Magistraturii, cu ajutorul unor persoane din mediul politic, au recurs la mijloace ilegale pentru a accede la funcţiile pe care şi le doreau.

"Încercările de a manipula numirile din interiorul instituţiilor care prezintă interes pentru politicieni sunt cu atât mai reprobabile cu cât beneficiază de sprijinul şi de aportul unor persoane care au funcţii de conducere în cel mai înalt for al magistraţilor, cu atribuţiuni directe în procedura de numire a procurorului şef al DNA şi a procurorului general al României", se arată în referatul de începere a urmăririi penale împotriva lui Bălan şi Sâmpetru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor