O fotografie care spune tot. Cătălin Josan: „Jos labele de pe familia mea! Călăilor!”

Poliţiştii care au dat buzna peste grupul de protestatari din faţa monumentului domnitorului Ştefan cel Mare din centrul Chişinăului de Ziua Independenţei R. Moldova, au întrecut orice limită, iar pentru asta vor face puşcărie, a menţionat Cătălin Josan.
Poliţiştii dau buzna peste protestatarii din faţa monumentului lui Ştefan cel Mare
Poliţiştii dau buzna peste protestatarii din faţa monumentului lui Ştefan cel Mare (facebook.com / Cătălin Josan)

„Jos labele de pe familia mea! Călăilor!”, a scris pe pagina sa de Facebook interpretul basarabean Cătălin Josan, după ce a aflat că sora sa Ruxanda Josan, care era printre protestatarii care au rezistat până în dimineaţa zilei de 27 august la protestul diasporei, s-a ales cu un braţ fracturat.

”Aşa faceţi voi ordine în ţară? Aşa jurământ aţi depus voi? Credeţi că n-o să răspundeţi pentru faptele voastre?”, s-a întrebat retoric artistul.

Totodată, acesta le-a reproşat poliţiştilor care au dat buzna peste cei câţiva protestatarii paşnici din faţa monumentului lui Ştefan cel Mare, printre care se afla şi sora sa, că au întrecut orice limită şi pentru acest lucru vor face puşcărie.

„Niciun demnitar şi nicio instituţie de stat n-o să vă apere când o să daţi explicaţii de ce aţi făcut-o şi cine v-a dat dreptul să puneţi mâna pe sora mea, Ruxanda. Ea a venit de la mii de kilometri pentru că mai crede în viitorul acestei tări, pentru că ştie să lupte. Halal de aşa numiţi bărbaţi care îşi permit să agreseze femei fără niciun fel de reţinere!”, se mai arată în mesajul lui Josan.

În context, interpretul a ţinut să facă apel către toţi fraţii surorilor, fii taţilor, nepoţii de bunei, soţilor, să îşi apere mamele şi surorile de aceşti indivizi. „Sunteţi o ruşine pentru ţara asta! Ruşine!”, le-a transmis Cătălin Josan poliţiştilor.

„Mostre de crimă ordinară”, a denumit ceea ce s-a întâmplat cu Ruxanda Josan şi tatăl tinerei venite tocmai din Londra, jurnalistul Nicolae Josan.

„Iată doar o poză, doar o probă pentru a vă băga în puşcărie, criminalilor! Crimă de Ziua Independenţei. O poză care spune tot despre acest regim criminal. Doar o poză cu aceste PROBE CRASE despre criminalii în negru, care, iată, atacă în grup, în haită. Criminali care ne sugrumă copiii, cetăţeni liberi care protestau paşnic. În centru sugrumată ca-n filmele de groază e şi fiica mea, Ruxanda Josan, venită tocmai din Londra ca să fie alături de noi. Plaha şi sculele lui, n-o să-ţi iertăm nici această crimă!”, a punctat jurnalistul.

Directorul executiv IDIS Viitorul, Igor Munteanu, prezent printre protestatarii care au rezistat până dimineaţa, a menţionat că astăzi, 27 august, „aşa sună democraţia!” în Republica Moldova la 27 de ani de independenţă.

„Un regim ilegal se ascunde după Fulger şi Tituşki de Ziua Independenţei, pentru care nu au muncit nicio zi. Guvernanţii încearcă să privatizeze Piaţa şi 27 August după felul în care au înghiţit băncile şi aeroportul. Ruşine.”, a subliniat expertul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe