Chişinău: Protestatarii paşnici, luaţi pe sus de poliţişti agresivi "la datorie"

Protestatari rămaşi în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare, dimineaţa de 27 august
Protestatari rămaşi în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare, dimineaţa de 27 august (Epoch Times românia)

Protestul paşnic al diasporei de la Chişinău, din 26 august, a continuat în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare din centrul Capitalei până în dimineaţă zilei de 27 august, Ziua Independenţei Republicii Moldova. Cu toate că cei aproximativ 30 de protestatari stăteau liniştiţi în faţa monumentului, la un moment dat aceştia au fost înconjuraţi de sute de poliţişti mascaţi şi în civil.

După ce i-au anunţat că trebuie să părăsească Piaţa şi să-şi continue protestul într-un alt loc, la refuzul categoric al protestatarilor poliţiştii au dat buzna peste oameni şi au tras de ei, de mâini şi de picioare, cu o agresivitate de nedescris, pentru a-i scoate de acolo cât mai repede. După aşa-zisele acţiuni ale poliţiştilor „de menţinere a ordinii publice”, aşa cum le-au numit ei, unii protestatari s-au ales cu vânătăi, julituri, iar o tânără, chiar cu mâna fracturată.

Mai mult decât atât, poliţiştii nu au ţinut cont de nimic, pentru ei nu a contat nici faptul că jurnaliştii cu legitimaţiile în mână le-au cerut să-i lase să-şi facă munca. Toată lumea a fost luată pe sus şi târâtă până în spatele unuia dintre cordoanele de poliţişti. Unul dintre protestatari, nevăzător fiind, s-a panicat şi şi-a pierdut cunoştinţa după ce a fost culcat la pământ de către poliţiştii foarte agresivi.

Neînţelegând de ce nu au fost lăsaţi să-şi îndeplinească munca, jurnaliştii s-au adresat serviciului de presă al Poliţiei solicitând explicaţii în acest sens. Până la urmă, nimeni nu a fost în stare să dea nici măcar un răspuns presei, decât să dea din umeri şi să afirme: „Nouă ni s-a spus să eliberăm Piaţa, mai mult nu ştim nimic”. Mai mult decât atât, presa nu a fost lăsată să ajungă în faţa monumentului nici când oficialii se pregăteau să depună flori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe