O cunoscută procuroare rupe rândurile: E timpul să cerem demisa lui Tudorel Toader

Procurorul Antonia Diaconu i-a cerut - cu subiect şi predicat - demisia din funcţie ministrului Tudorel Toader, după prestaţia sa de la Antena 3.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, trebuie să îşi dea demisia din funcţie, a solicitat joi, pe pagina sa de Facebook, procurorul Antonia Diaconu, cunoscută opiniei publice de la protestele magistraţilor împotriva modificărilor care vizau sistemul judiciar operate de PSD-ALDE.

Vă prezentăm mai jos "rechizitoriul" întocmit de Antonia Diaconu care stă la baza solicitării sale:

"Ministrul Justiţiei anunţă că va chema procurori la MJ să-i întrebe de ce au răspuns unor invitaţii venite de la ambasade.

Ministrul Justiţiei anunţă epurări în DNA.

Ministrul Justiţiei îndeamnă condamnaţii penal să se pregătească de formularea de cereri de revizuire în baza unor reglementări ce vor intra în vigoare în viitor.

Ministrul Justiţiei cere instanţelor să ia măsuri pentru respectarea egalităţii armelor, asta constând în accepţiunea domniei sale în poziţia fizică a procurorului în sala de judecată. Între noi fie vorba, în majoritatea instanţelor din ţară, biroul procurorului este la acelaşi nivel cu cel al avocatului sau apropiat, în funcţie de structura sălii, condiţiile de desfăşurare a şedinţelor nefiind dintre cele mai bune, chiar deloc, dar asta nu preocupă. Pe de altă parte, egalitatea armelor se referă la instrumentele procedurale şi la echilibrul participanţilor, dar e tentant să mai poţi umili nişte oameni incomozi.

Ministrul Justiţiei ameninţă voalat Procurorul general al României şi Preşedintele Înaltei Curţi.

Ministrul Justiţiei anunţă că va afla despre cele 300 de dosare privind magistraţii, existente la DNA, se va interesa de structura acelor magistraţi, presupune că majoritatea sunt judecători, presupune că majoritatea sunt de penal şi apoi anunţă că va face evaluări.

Ce nu spune domnul ministru este că dosare cu magistraţi sunt la toate cele 15 Parchete de pe lângă Curţile de Apel din ţara, dar ne e mai bine să vorbim despre cele de la DNA pentru că la anumite televiziuni suntem adoraţi şi nu ni se pun întrebări incomode. E posibil ca dosarele de la curţile de apel să fie mai multe sau mai puţine. Dacă un magistrat are formulată împotriva sa o plângere penală nu înseamnă că are probleme cu legea. Într-un dosar sunt cel puţin două părţi, la sfârşit una e nemulţumită, uneori dintre acestea unele aleg să formuleze plângeri penale magistraţilor. De cele mai multe ori, fără temei. E o ţară liberă, încă. E voie să faci plângeri penale. Aşa cum unităţile de parchet sunt obligate să le înregistreze şi să le dea curs. Într-o ţară în care toată lumea se judecă cu toată lumea, vă daţi seama că se strâng ceva plângeri. Asta nu înseamnă că magistraţii sunt corupţi, că respectivele dosare sunt instrumente de şantaj faţă de judecătorii din penal, că e un nou fenomen privind infracţionalitatea magistraţilor care trebuie combătut. Şi apoi sunt sigură că domnul ministru ştie diferenţa dintre un dosar în care cercetările se fac “in rem” şi dosarele în care există suspecţi sau inculpaţi.

De ce anume face domnul ministru toate aceste afirmaţii, nu înţeleg. Nu face niciun serviciu justiţiei pe care ar trebui să o susţină.

Din punctul meu de vedere pot să pun concluzii din spatele sălii de judecată şi să mă dau eventual şi jos de pe tocuri când fac asta, dar, hai să fim sinceri şi corecţi, manipularea ar trebui să înceteze, mai ales la acest nivel.

Cred că e timpul să cerem demisa domnului ministru. Ştiu că nu se va întâmpla, dar pentru păstrarea reperelor mele morale, simt nevoia să fac măcar asta."