O companie afectată de proteste a avut legături cu oficialii


Zhou Yongkang, membru al Comitetului Permanent al Partidului Comunist Chinez
Zhou Yongkang, membru al Comitetului Permanent al Partidului Comunist Chinez (Liu Jin / AFP / Getty Images)
Tang Ming
12.07.2012

Atunci când mii de poliţişti anti-revoltă au fost desfăşuraţi recent într-un mic oraş din sud-vest, ei au fost trimişi pentru a ajuta o companie de construcţii al cărui şef are legături cu înalţi oficiali ai Partidului Comunist. Liu Canglong, preşedintele grupului Hongda Sichuan, a întreţinut aceste relaţii prin intermediul petrecerilor private cu karaoke, începând cu 1990.

Protestele i-au forţat în cele din urmă pe oficialii locali să oprească construcţia rafinăriei de aliaj de cupru-molibden, din oraşul Shifang, provincia Sichuan, săptămâna trecută - dar abia după ce poliţia anti-revoltă a spart câteva capuri.

O sursă anonimă a declarat pentru The Epoch Times că firma de construcţii are relaţii strânse cu oficiali de profil înalt din Partidul Comunist Chinez.

În 2011, Liu Canglong s-a clasat pe locul 32 în "Lista bogaţilor Chinei", lista cu cele mai bogate persoane din China, publicată de Hurun Report. Averea sa netă însuma 24 miliarde de yuani (3,79 miliarde dolari). Liu are o strânsă relaţie cu şeful securităţii, Zhou Yongkang, când a servit ca secretar al Comitetului provincial din Sichuan, între 1999 şi 2002.

O altă sursă din oraşul Chengdu, provincia Sichuan, care a dorit să fie numită domnul Wang, a declarat pentru The Epoch Times că firma lui Liu a construit Hotelul Podul de Aur Hongda în 1996 şi că Zhou Yongkang, în prezent, ţarul securităţii Partidului Comunist, era un client frecvent. "Hotelul are un centru de divertisment şi o cameră privată luxoasă de karaoke", a relatat domnul Wang. Hotelul lui Liu a fost probabil locul unde a intrat în contact cu oficialii de Partid de rang înalt, potrivit domnului Wang.

Aceste informaţii au ieşit la iveală tocmai când au fost lansate rapoarte potrivit conform cărora poliţia anti-revoltă, care a suprimat violent protestele din Shifang, face parte din forţele speciale ale Poliţiei Armate a Poporului (PAP), care se află sub supravegherea lui Zhou Yongkang.

Comentatorul online pentru ediţia în limba chineză a The Epoch Times, Zhou Xiaohui, a scris recent că Liu a menţinut relaţii cu funcţionari de profil înalt, cum ar fi Jia Qinglin, membru al Biroului Politic al Comitetului Permanent, şi Huang Xiaoxiang, vice-guvernator al Provinciei Sichuan.

Zhou a arătat că într-un "mediu de afaceri cu caracteristici chineze" este inevitabil ca directorii de companii să fie în cărdăşie cu oficialii de Partid. "Orice întreprindere privată, în special a celor care doresc să se dezvolte, trebuie să menţină bune interacţiuni cu funcţionarii şi autorităţile locale."

The Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 19 limbi. Abonaţi-vă la newsletter-ul nostru electronic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor