Coreea de Sud a confirmat patru cazuri noi de infecţie cu MERS

Angajaţii medicali sunt văzuţi într-o aripă separată a Spitalului Universităţii Konkuk din Seul care se ocupă doar de cazurile MERS, 24 iunie 2015.
Angajaţii medicali sunt văzuţi într-o aripă separată a Spitalului Universităţii Konkuk din Seul care se ocupă doar de cazurile MERS, 24 iunie 2015. (Captură Foto)

Oficialii sud-coreeni ai sănătăţii au confirmat patru noi cazuri de infecţie cu MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu) în condiţiile în care două spitale majore din ţară şi-au suspendat majoritatea serviciilor lor către pacienţi cu scopul de a opri răspândirea suplimentară a bolii.

Noile cazuri de MERS au implicat două persoane care s-au aflat în aceeaşi aripă a unui spital în care se aflau şi alţi pacienţi suspectaţi de infecţie cu virusul fatal, a declarat miercuri Ministerul sud-coreean al Sănătăţii.

Celelalte două persoane sunt o asistentă medicală la Centrul Medical Samsung din Seul şi ruda unui pacient care a fost spitalizat pentru o boală necunoscută în oraşul estic Pyeongtaek la începutul acestei luni.

Aproximativ 90 de pacienţi, vizitatori şi membri ai personalului medical au contractat virusul la Spitalul Samsung, care şi-a suspendat majoritatea serviciilor sale în 14 iunie pe o perioadă de cel puţin 10 zile, pentru a opri răspândirea virusului.

Miercuri, Centrul Medical al Universităţii Konkuk, un alt spital mare din Seul, şi-a suspendat la rândul său majoritatea activităţilor.

Conform Ministerului Sănătăţii, din cele 179 de cazuri confirmate de infecţie, 27 de pacienţi au murit, 16 se află în stare critică şi 67 şi-au revenit şi au fost eliberaţi din spital.

Epidemia de MERS din Coreea de Sud, cea mai mare în afara Arabia Saudite, a început în 20 mai când un bărbat de 68 de ani a fost diagnosticat cu această boală după întoarcerea dintr-o călătorie în ţara arabă.

MERS a fost identificat prima dată în Arabia Saudită în 2012. Boala face parte din familia de viruşi corona, care include răceala comună dar şi SARS. Virusul poate genera simptome precum febră, probleme respiratorii, pneumonie sau insuficienţă renală.

Până în prezent nu se ştie de existenţa unui tratament sau vaccin pentru MERS.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.