Nu vă lăsaţi copleşiţi de neplăcerile vieţii. Găsiţi fericirea şi în lucrurile mărunte

Baloanele de săpun
Baloanele de săpun (Facebook)

Din numeroasele situaţii pe care le întâlnim de-a lungul vieţii, am ales pentru reflecţie câteva lucruri ce par haioase sau ciudate. Uneori nu sesizăm în totalitate informaţia transmisă, iar alte lucruri trec neobservate.

Se spune că a treia zi de "luni" din an „este ziua cea mai tristă şi deprimantă”, conform unei formule matematice a psihologului britanic Cliff Arnall, cercetător la Universitatea din Cardiff. El a numit această zi „Blue Mondey”(„Lunea tristă”). Pentru această formulă elaborată, psihologul a luat în considerare factori climatici, economici şi emoţionali, rezumaţi la: frig, luna ianuarie, sărbătorile de iarnă s-au sfârşit etc.

Vom extinde acest „Blue Mondey” la toate zilele şi momentele grele, triste, nefericite cu care ne confruntăm în viaţa cotidiană, pentru a ne ridica moralul şi a încerca să devenim mai optimişti, ştiind că toate lucrurile ce apar în viaţa noastră vor trece cu bine când suntem mai înţelepţi, mai îngăduitori şi mai atenţi la tot ce ne înconjoară.

Reţeta pentru a învinge „Blue Monday” este un SURÂS. Dacă vă număraţi printre cei care gândesc că nimic nu poate schimba această zi, vă înşelaţi. Vă prezentăm câteva ingrediente, câteva lucruri nostime care vă pot face astăzi să vă recăpătaţi zâmbetul.

1. Persoanele oarbe surâd, cu toate că nu au văzut niciodată pe cineva zâmbind. Este doar o reacţie umană naturală.

2. Actorii Wayne Allwine şi Russi Taylor, celebrele "voci" ale lui Mickey şi Minnie Mouse, s-au căsătorit în viaţa reală.

3. Site-ul oficial al „Space Jam” nu a fost modificat din 1996.

4. Vacile au cele mai bune prietene. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Northampton, vacile au alte vaci considerate cele mai bune prietene şi sunt stresate atunci când se află departe una de cealaltă.

5. Când veveriţele uită unde şi-au pus ghindele, mii de copaci noi cresc în fiecare an.

6. Trupa Beatles a folosit de 613 ori cuvântul „iubire” în cântecele lor.

7. Unii spălători de geamuri au folosit costume de super-eroi pentru a curăţa geamurile unor spitale de copii.

8. Când te-ai născut, ai fost, pentru un timp destul de scurt, persoana cea mai tânără de pe planetă.

9. Norvegia a înnobilat la un moment dat un pinguin apărut din senin. Numele complet al pinguinului este Colonelul-Şef Sir Nils Olav.

10. Astronautul Eugene Andrew Cernan, care a mers pe Lună, a promis fiicei sale că îi va scrie iniţialele pe Lună şi aşa a făcut. Iniţiale, „TDC”, vor rămâne probabil acolo pentru zeci de mii de ani.

11. Aminteşte-ţi că într-un loc în lume, un copil a descoperit baloanele de săpun pentru prima oară: priveşte-i zâmbetul, uimirea şi bucuria.

12. Fluturii îşi folosesc picioarele pentru a simţi gustul la ceva.

13. Există animale cu adevărat fericite.

14. Dacă mimezi un zâmbet, în final, vei zâmbi cu adevărat.

Viaţa este frumoasă cu bune şi cu rele, dar dacă privim în ansamblu ne dăm seama că am uitat să ne bucurăm de lucrurile simple ce ne înconjoară, că nu mai avem timp nici pentru noi nici pentru ceilalţi, că totul se derulează cu o viteză tot mai mare. Pierdem esenţa şi frumuseţea lucrurilor, faptelor, evenimentelor prin care trecem, uitând, la un moment dat, chiar de noi înşine. Trebuie să ne păstrăm bunătatea ca pe o comoară, să fim toleranţi, să dăruim fără să stăm pe gânduri şi să pierdem fără regrete.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură