„Nu ne face vecini cu moartea, Gabriela Firea!” - Petiţie online

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Mai mulţi cetăţeni îi cer Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, prin intermediul unei peţiţii online, să nu aprobe construirea unei instalaţii de tratare termică a deşeurilor planificată pentru Bucureşti - Ilfov, instalaţie care, în opinia iniţiatorilor petiţiei va fi o adevărată fabrică de cancer.

„Sănătatea cetăţenilor din comunităţile situate în proximitatea instalaţiei de incinerare a deşeurilor pe care vreţi să o construiţi în Bucureşti va avea grav de suferit, contrar afirmaţiilor PMB.

Deşi industria pretinde că vinde tehnologii curate şi energie regenerabilă, numeroase rapoarte, elaborate de către organizaţii precum Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Institutului American pentru Sănătate şi Agenţia Federală de Mediu Germania arată că tehnologiile de tratare termică a deşeurilor sunt cea mai mare sursă pentru producerea dioxinelor. Chiar şi în cantităţi mici aceste toxine pot cauza probleme respiratorii, anomalii congenitale, diferite forme de cancer (laringe, plămâni, piele, sistem reproducător şi nervos, glanda tiroidă, aparat digestiv) pentru cei care locuiesc sau muncesc în apropierea unor incineratoare.

Prin prezenta, noi semnatarii petiţiei vă solicităm să nu aprobaţi instalaţia de tratare termică a deşeurilor în valoare de 250 milioane de EUR, planificată pentru Bucureşti - Ilfov, o adevărată fabrică de cancer”, se arată în textul petiţiei, care poate fi accesată aici.