Nu a jucat nici măcar un minut, dar corul suporterilor irlandezi cântă pentru el (video)

"Will Grigg is on fire", melodia dedicată lui Will Grigg, golgeterul echipei de fotbal Wigan, a fost cântată de suporterii nord-irlandezi neîncetat peste tot, în pieţe, pe stadioane cu ocazia Euro 2016. Cântecul a fost preluat şi de alţi suporteri pentru atacanţii lor, cum ar fi englezul Vardy.
Will Grigg
Will Grigg (balls.ie)

Will Grigg is on fire a fost scris pe notele hitului Freed from desire, de la sfârşitul anilor nouăzeci al cântăreţei italiene Gala Rizzatto.

Istoria imnului este interesantă: a fost inventat de un fan al echipei Wigan, echipa în care joacă Grigg, pentru a-i lăuda abilităţile: în acest sezon, fotbalistul Will Grigg a marcat 25 de goluri.

Suporterul Sean Kennedy a avut ideea de a crea un videoclip şi i-a molipsit pe toţi cu cuvintele: Will Grigg is on fire, you’re defence is terrified!". Wigan l-a răsplătit pe Kennedy cu un abonament gratuit pentru sezonul viitor, iar suporterii Irlandei de Nord (Will Grigg are dublă cetăţenie, fiind născut în Marea Britanie) au transformat melodia în imn.

Însă textul cântecului "Your defense is terrified / Will Grigg's on fire", ("apărarea voastră e îngrozită / Will Grigg e pe val") nu a fost suficient pentru antrenorul irlandez Michael O'Neill să-l introducă în echipa care a jucat la campionatul european de fotbal. Ci din contră, idolul tribunelor nu a jucat pe teren nici măcar un minut în patru meciuri!

Echipa Irlandei de Nord s-a calificat în optimile EURO 2016, dar a fost eliminată de Ţara Galilor cu 1-0.

Chiar şi aşa, jucătorii au avut parte de o primire memorabilă din partea fanilor, la Belfast, şi au cântat cu bucurie melodia dedicată fotbalistului.

Dar cel mai curios este faptul că Will Grigg, britanicul făcut celebru de cântecul susţinătorilor săi, a fost în centrul atenţiei deşi nu a jucat niciun minut la Euro, iar melodia Will Grigg is on fire, prin vocile numeroşilor suporteri din toată ţara, a inundat atmosfera la Euro şi în Irlanda de Nord.