Aţi auzit de fotbalul cu bicicleta? Iată-l într-o filmare de după război


Cycle Ball a fost inventat în 1893 de un american de origine germană, numit Nicholas Edward Kaufmann
Cycle Ball a fost inventat în 1893 de un american de origine germană, numit Nicholas Edward Kaufmann (captură web)

Cycle Ball este un sport fantastic, care combină fotbalul şi bicicleta într-un singur sport.

Deşi puţini oameni îl cunosc, acest sport are, acum, 100 de ani şi este considerat în continuare un sport în afara canoanelor, în special în America. Cunoscut şi sub numele de "Radball", Cycle Ball a fost inventat în 1893 de un american de origine germană, numit Nicholas Edward Kaufmann, şi a avut imediat un oarecare succes în Europa.

Primul campionat de Cycle Ball a fost jucat în 1929, iar sportul a ajuns până în Japonia.

Regulile jocului sunt foarte simple: este un sport de echipă ce se dispută între două echipe alcătuite din 2 jucători, fiecare pe o bicicletă, care se înfruntă "lovind" mingea cu roţile bicicletelor. Vi se vor părea incredibile abilităţile jucătorilor şi capacităţile acestora de a manevra atât bicicletele cât şi mingea.

Meciul este împărţit în două reprize de câte şapte minute fiecare. Câştigătorul meciului este echipa care a înscris mai multe goluri la încheierea partidei.

Sportivii care practică Cycle Ball sunt consideraţi sportivi profesionişti din toate punctele de vedere şi se antrenează în fiecare zi în sala de sport pentru a rămâne în formă pentru campionate.

Vă prezentăm un videoclip un pic mai special: este vorba despre primul meci de după război de Cycle Ball - jucat în Germania, în 13 aprilie 1955 - între echipa franceză şi cea germană. Imagini frumoase care au făcut istoria acestui sport.