Noul hobby al românilor: exerciţiul democratic

Pe 6 MAI BINE Descoperim democraţia-picnic creativ şi marş pe Şoseaua Kiseleff spre Piaţa Romană, pentru o societate integrată şi solidară
Pe 6 MAI BINE Descoperim democraţia-picnic creativ şi marş pe Şoseaua Kiseleff spre Piaţa Romană, pentru o societate integrată şi solidară (Gela Lazăr/Epoch Times)

O formă insolită de manifestaţie s-a desfăşurat duminică, 6 mai, începând cu ora 14:30 în capitală. Bucureştenii care au simţit nevoia să-şi împărtăşească năzuinţele, ideile, concepţiile, cunoştinţele şi talentele, şi-au dat întâlnire la Şosea.

Pe o pajişte parcă anume proiectată pentru a găzdui atelierul de creaţie şi picnicul menit să stimuleze inspiraţia şi coeziunea grupului, fiecare participant a avut posibilitatea să pună pe pânză, mesajul său către naţiune. Toată lumea a fost admisă, motto-ul evenimentului fiind “Un marş PENTRU şi nu ÎMPOTRIVĂ”. Contrar obiceiului popular implementat de dictatură, că “eu am dreptate, şi dacă nu spui ca mine eşti duşman de clasă”, evenimentul s-a desfăşurat în spiritul unei desăvârşite toleranţe faţă de modul de exprimare mai mult sau mai puţin năstruşnic al fiecărui participant. Nu a existat limită de vârstă, spre bucuria copiilor care au avut posibilitatea să îşi exprime ingeniozitatea în acest seminar democratic. Singurii care nu s-au sinchisit au fost doi gemeni de câteva luni, care în atmosfera de veselie generală, au făcut ce ştiu ei mai bine să facă - au brodat vise - aducând astfel un aport substanţial motivaţiei grupului de visători adulţi.

Departe de mine să afirm prin aceasta că iniţiativa democratică va avea un destin eteric, fiind ştiut că marile realizări ale omenirii au apărut tocmai prin oamenii care au visat că pot să îşi depăşească limitele.

Printre nenumăratele teme abordate a revenit insistent aceea a necesităţii asumării responsabilităţii faţă de natură. Dat fiind că apa este componenta majoritară a structurilor noastre fizice, păstrarea purităţii acesteia este imperativă pentru o viaţă echilibrată. Societatea civilă face apel la conştiinţa guvernanţilor pentru a opri distrugerea patrimoniului natural care susţine viaţa noastră a tuturor, inclusiv a dumnealor şi urmaşilor lor şi a nu înstrăina resursele naturale “de pomană“.

A fi la cheremul corporaţiilor nu este o opţiune, a fi un stat poliţienesc, nici atât. Scris mare, cu albastru, apare îndemnul Priveşte cerul! O fi fost acesta un îndemn adresat cu compasiune guvernanţilor, spre amintire că vine un moment când lucrurile se echilibrează, prin acel fenomen cunoscut sub numele de "reversul medaliei"?

Un semnal de alarmă a fost adresat şi cu privire la relaţiile diplomatice cu regimul criminal chinez. Avertismentul este acela că un regim care îşi ucide proprii cetăţeni care au ca mod de viaţă adevărul, compasiunea şi toleranţa, anume practicanţii Falun Gong, pentru a le extrage organele în scopul comercializării, nu va avea cu siguranţă scrupule în a îşi înşela partenerii în orice tip de relaţie, fie ea comercială sau diplomatică.

O ţară care are lagăre de muncă în care produce mărfuri cu care a invadat întreaga lume printr-o concurenţă neloială, neplătind taxe, impozite, salarii, ci practicând cel mai barbar sclavagism, inclusiv torturi care depăşesc puterea de imaginaţie a unui om normal, desigur nu poate fi decât toxică în relaţionare.

O ţară desconspirată în ce priveşte produsele contrafăcute şi toxice elimină locurile de muncă ale populaţiei autohtone şi acest pericol este extins ca o plagă în toată lumea.

Desigur, încă nu am reuşit să distrugem tot. Încă putem face agricultură bio, încă putem avea un turism excepţional dezvoltat, românii au dat valori imense în ştiinţă şi artă.

Doar că au fost mult prea mulţi ani tributari sindromului “pereţii au urechi“ şi au uitat cum să se strângă laolaltă, să creeze o ierarhie reală a valorii pe care să o promoveze deschis şi necondiţionat. Acum acest sindrom pare că dă semne de vindecare. Încă nu e prea târziu să luăm viaţa de la capăt, pe baza unor repere corecte, prin susţinere şi împuternicire reciprocă. Prin îngroparea mentalităţii “să moară şi capra vecinului“.

Dacă nu din alt motiv, măcar pentru că vedem unde am ajuns.

A venit momentul să ne îmbunătăţim caracterul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii