Noua campanie mediatică a ANAF, derulată printr-o firmă a fraţilor Micula

Jurnalistul Stelian Negrea.
Jurnalistul Stelian Negrea. (Facebook)

Noua campanie mediatică a ANAF, care rulează începând de joi pe TV, este derulată printr-o firmă a celebrilor fraţi Micula, cei care au dat statul român în judecată, obligându-l să le plătească 178 de milioane de euro, atrage atenţia jurnalistul Stelian Negrea.

"O mai mare ironie a sorţii nici că se putea! Noua campanie mediatică a ANAF, care rulează de azi pe tv "România funcţionează cu taxele tale", e derulată printr-o firmă a fraţilor Micula care au câştigat un proces împotriva statului român care trebuie să le plătească vreo 178 milioane de euro.", scrie Stelian Negrea pe Facebook.

Jurnalistul mai adaugă că ANAF a dat contractul de aproape 1 milion de lei firmei Agenţia de Publicitate Media Center SRL deţinută 100%, conform datelor de la Registrul Comerţului, în cascadă de Dâmboviţa SA Târgovişte, deţinută în proporţie de 90%, la rândul ei, de Bucegi SA Prahova. "La aceasta din urmă 79,48% din acţiuni sunt deţinute de European Drinks SA iar restul de Transilvania General Import-Export SRL, unde pachetele de acţiuni sunt deţinute de fraţii Micula.", arată Negrea.

Stelian Negrea care, în urmă cu trei săptămâni relata că la hotelul unde este acţionară soţia şefului ANAF nu i s-a eliberat bon fiscal pentru ce consumase (în condiţiile în care inspectorii fiscali au închis numeroase firme pentru doar câţiva lei nefiscalizaţi) concluzionează că, aşa cum se arată în campania TV, România funcţionează cu taxele cetăţenilor, dar nu şi cu taxele şefului Fiscului:

"Mai sunt multe ironii şi semne de întrebare în povestea acestei campanii. O ultimă ironie este că hotelul Şefului ANAF, Gelu Diaconu, unde nu mi s-a emis bon fiscal, e deţinut 50% de sotia acestuia şi 50% de o companie off-shore din Cipru reprezentată în România de ginerele lui Gelu Diaconu. Deci "România funcţionează cu taxele tale" dar nu şi ale şefului Fiscului care fie nu taie bon fiscal fie se optimizează fiscal prin Cipru şi nu plăteşte TOATE taxele în România." scrie Negrea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne