Nou atac al radicalilor islamici - o biserică din Nisa. Femeie decapitată, trei victime

Atac al radicalilor islamişti în Nisa
Atac al radicalilor islamişti în Nisa (Valery Hache / AFP / Getty Images)

Un atacator înarmat cu un cuţit a ucis, joi, trei persoane - printre care o femeie care a fost decapitată - la o biserică din Nisa, în sudul Franţei, potrivit Reuters.

Primarul oraşului Christian Estrosi a descris incidentul drept "terorism" confirmând existenţa unui număr de trei victime şi a declarat că suspectul, care a fost prins, striga sloganul ”Allahu akbar” ("Alah e mai mare").

Conform autorităţilor din Nisa, atacul cu cuţitul a avut loc în interiorul sau în apropierea bisericii Notre-Dame de pe bulevardul Jean Medecin, principala arteră comercială din oraş.

Poliţia a transmis că au decedat două persoane ca urmare a atacului, iar mai multe au fost rănite. O sursă din poliţie a confirmat că o femeie a fost decapitată.

La începutul lunii, la Paris a avut loc un incident de decapitare a unui profesor care arăta elevilor desene animate cu profetul Mohammed, în timpul unei clase în care se preda libertatea de expresie.

Incidentul a generat tensiuni între preşedintele francez Emmanuel Macron, care a condamnat ferm atentatul promiţând să ia măsuri împotriva radicalismului islamic, şi omologul său turc Recep Erdogan, care a opinat că Macron ar avea nevoie de tratament psihiatric, cerând musulmanilor să boicoteze produsele franceze.